
Składniki
8 sztuk
2 łyżeczki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr oraz oliwą, a następnie natrzyj nią kotlety.
Krok 2
Kotlety posyp tłuczonym pieprzem i odstaw na kilkanaście minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Po tym czasie patelnię wyłóż pergaminem i rozgrzej. Ułóż na patelni zamarynowane kotlety i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe podawaj z pieczonymi ziemniakami lub purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej