
Składniki
8 sztuk
2 łyżeczki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr oraz oliwą, a następnie natrzyj nią kotlety.
Krok 2
Kotlety posyp tłuczonym pieprzem i odstaw na kilkanaście minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Po tym czasie patelnię wyłóż pergaminem i rozgrzej. Ułóż na patelni zamarynowane kotlety i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe podawaj z pieczonymi ziemniakami lub purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej