Pieprzowe kotlety jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr oraz oliwą, a następnie natrzyj nią kotlety.

Krok 2

Kotlety posyp tłuczonym pieprzem i odstaw na kilkanaście minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie patelnię wyłóż pergaminem i rozgrzej. Ułóż na patelni zamarynowane kotlety i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe podawaj z pieczonymi ziemniakami lub purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej