Pieprzowe kotlety jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowe kotlety jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr oraz oliwą, a następnie natrzyj nią kotlety.

Krok 2

Kotlety posyp tłuczonym pieprzem i odstaw na kilkanaście minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie patelnię wyłóż pergaminem i rozgrzej. Ułóż na patelni zamarynowane kotlety i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe podawaj z pieczonymi ziemniakami lub purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej