Pieprzowe kotlety jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowe kotlety jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr oraz oliwą, a następnie natrzyj nią kotlety.

Krok 2

Kotlety posyp tłuczonym pieprzem i odstaw na kilkanaście minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie patelnię wyłóż pergaminem i rozgrzej. Ułóż na patelni zamarynowane kotlety i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe podawaj z pieczonymi ziemniakami lub purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Słoniowe kopytasy - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej