Pieprzowe kotlety jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowe kotlety jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr oraz oliwą, a następnie natrzyj nią kotlety.

Krok 2

Kotlety posyp tłuczonym pieprzem i odstaw na kilkanaście minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie patelnię wyłóż pergaminem i rozgrzej. Ułóż na patelni zamarynowane kotlety i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe podawaj z pieczonymi ziemniakami lub purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej