Pieprzowe kotlety jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieprzowe kotlety jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr oraz oliwą, a następnie natrzyj nią kotlety.

Krok 2

Kotlety posyp tłuczonym pieprzem i odstaw na kilkanaście minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie patelnię wyłóż pergaminem i rozgrzej. Ułóż na patelni zamarynowane kotlety i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe podawaj z pieczonymi ziemniakami lub purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej