Żeberka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w musztardzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2.5 łyżki

2.5 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz czystą ściereczką.

Żeberka w musztardzie  - Krok 1

Krok 2

Cebulkę przesiekaj drobno, dodaj tymianek, musztardę, miód i białe wino. Dopraw do smaku.

Żeberka w musztardzie  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj aluminiową tackę wysmarowaną tłuszczem. Ułóż żeberka, obtaczając je z każdej strony przygotowaną marynatą. Resztą polej mięso po wierzchu. Piecz na grillu, aż do miękkości.

Żeberka w musztardzie  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej