
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
2.5 łyżki
2.5 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz czystą ściereczką.

Krok 2
Cebulkę przesiekaj drobno, dodaj tymianek, musztardę, miód i białe wino. Dopraw do smaku.

Krok 3
Przygotuj aluminiową tackę wysmarowaną tłuszczem. Ułóż żeberka, obtaczając je z każdej strony przygotowaną marynatą. Resztą polej mięso po wierzchu. Piecz na grillu, aż do miękkości.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej