Żeberka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w musztardzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2.5 łyżki

2.5 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz czystą ściereczką.

Żeberka w musztardzie  - Krok 1

Krok 2

Cebulkę przesiekaj drobno, dodaj tymianek, musztardę, miód i białe wino. Dopraw do smaku.

Żeberka w musztardzie  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj aluminiową tackę wysmarowaną tłuszczem. Ułóż żeberka, obtaczając je z każdej strony przygotowaną marynatą. Resztą polej mięso po wierzchu. Piecz na grillu, aż do miękkości.

Żeberka w musztardzie  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej