Żeberka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w musztardzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2.5 łyżki

2.5 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz czystą ściereczką.

Żeberka w musztardzie  - Krok 1

Krok 2

Cebulkę przesiekaj drobno, dodaj tymianek, musztardę, miód i białe wino. Dopraw do smaku.

Żeberka w musztardzie  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj aluminiową tackę wysmarowaną tłuszczem. Ułóż żeberka, obtaczając je z każdej strony przygotowaną marynatą. Resztą polej mięso po wierzchu. Piecz na grillu, aż do miękkości.

Żeberka w musztardzie  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej