Żeberka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w musztardzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2.5 łyżki

2.5 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz czystą ściereczką.

Żeberka w musztardzie  - Krok 1

Krok 2

Cebulkę przesiekaj drobno, dodaj tymianek, musztardę, miód i białe wino. Dopraw do smaku.

Żeberka w musztardzie  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj aluminiową tackę wysmarowaną tłuszczem. Ułóż żeberka, obtaczając je z każdej strony przygotowaną marynatą. Resztą polej mięso po wierzchu. Piecz na grillu, aż do miękkości.

Żeberka w musztardzie  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej