Żeberka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w musztardzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2.5 łyżki

2.5 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz czystą ściereczką.

Żeberka w musztardzie  - Krok 1

Krok 2

Cebulkę przesiekaj drobno, dodaj tymianek, musztardę, miód i białe wino. Dopraw do smaku.

Żeberka w musztardzie  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj aluminiową tackę wysmarowaną tłuszczem. Ułóż żeberka, obtaczając je z każdej strony przygotowaną marynatą. Resztą polej mięso po wierzchu. Piecz na grillu, aż do miękkości.

Żeberka w musztardzie  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w musztardzie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka pieczone
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej