Stek po teksańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do masła dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, dopraw solą i czarnym pieprzem.

Krok 2

Pozostały czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z drobno pokrojona cebulą, oliwą i musztardą.

Krok 3

Gotową marynatą posmaruj mięso i włóż je na kilka godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie mięso oczyść z marynaty, oprósz zielonym pieprzem i upiecz na grillu. Podawaj z masłem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej