Stek po teksańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Stek po teksańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do masła dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, dopraw solą i czarnym pieprzem.

Krok 2

Pozostały czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z drobno pokrojona cebulą, oliwą i musztardą.

Krok 3

Gotową marynatą posmaruj mięso i włóż je na kilka godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie mięso oczyść z marynaty, oprósz zielonym pieprzem i upiecz na grillu. Podawaj z masłem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej