Stek po teksańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek po teksańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do masła dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, dopraw solą i czarnym pieprzem.

Krok 2

Pozostały czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z drobno pokrojona cebulą, oliwą i musztardą.

Krok 3

Gotową marynatą posmaruj mięso i włóż je na kilka godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie mięso oczyść z marynaty, oprósz zielonym pieprzem i upiecz na grillu. Podawaj z masłem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek po teksańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Skrzydełka z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej