Burger z pieczarkami - hamburger: amerykański | Przepisy.pl pixel

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

1425 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

776 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1672 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

4 łyżki

8 plastrów

4 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wyrób mięsną masę. Uformuj cztery, jednakowej wielkości burgery.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki przesmaż wraz z cebulą na rozgrzanej oliwie, dopraw solą i pieprzem.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 2

Krok 3

Burgery ułóż na rozgrzanym grillu i smaż 8-10 minut przewracając co jakiś czas. Podczas grillowania smaruj je sosem Hellmann’s Steak. Plastry boczku również ułóż na grillu. Bułki przekrój na połówki, opiecz na grillu i posmaruj majonezem.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 3

Krok 4

W tym samym czasie rozgrzej olej na patelni i usmaż 4 jajka sadzone.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 4

Krok 5

Gotowe kotlety ułóż na bułkach z majonezem oraz rukolą, nałóż następnie boczek, pieczarki oraz sadzone jajka. Wierzch hamburgerów przykryj pozostałą bułką. Gotowe burgery zepnij długimi wykałaczkami i podawaj z frytkami i sałatką coleslaw.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby urozmaicić hamburgery, możesz dodać na wierzch np. pleśniowy ser.

110

Opinie o przepisie

  • Patrycja Kawecka

    Patrycja Kawecka , 08.01.2021

    Przepyszne! Polecam do tego musztardowy sos z KFC

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Małgorzata

    Joanna Małgorzata , 14.10.2016

    Niezbyt praktyczne ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota  Nowak

    Dorota Nowak , 03.08.2016

    Super Burger chłopcy się zajadali. pycha :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 26.05.2016

    Tez uwielbiam domowo zrobione od podstaw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Zenon Stokowski

    Roman Zenon Stokowski , 26.05.2016

    Chyba nic nie brakuje w tym przepisie oprócz logiki. Przeciez to wszystko wyprztyknie mi mi sie na cały brzuch. Nie widze żadnych szans zjedzenia tego normalnie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Blas

    Leszek Blas , 17.05.2016

    To raczej Angielski sen. .....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Małgorzata

    Joanna Małgorzata , 17.05.2016

    Trochę bez sensu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Jarmoszewicz

    Monika Jarmoszewicz , 06.05.2016

    Ogólnie kuchnie mają kiepską ale bekon... mmmm :D samo dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Jasiński

    Łukasz Jasiński , 06.05.2016

    Wszystko pobije to sniadanie ;) Angielska kuchnia jest okropna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Barthel

    Magdalena Barthel , 06.05.2016

    Katharina Barthel

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Szwaguliński

    Jarosław Szwaguliński , 05.05.2016

    Michał :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Jarmoszewicz

    Monika Jarmoszewicz , 05.05.2016

    Na pewno jest pyszne, ale nic nie pobije prawdziwego angielskiego śniadania z fasolką i oryginalnym brytyjskim bekonem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 29.04.2016

    Piotr, dobrze powiedziane! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Franke

    Piotr Franke , 29.04.2016

    Jajka uwielbiam, Bo one mają, To czego żadne Leki nam nie dają.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Gardzińska

    Janina Gardzińska , 07.06.2015

    Niebanalne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Chmiel

    Ryszard Chmiel , 05.06.2015

    Właśnie zrobiłem się głodny, chociaż już jadłem !!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Blok

    Adam Blok , 05.06.2015

    zajebiste :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pancerz

    Małgorzata Pancerz , 05.06.2015

    Nie warto tylko zjeśc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Abramski

    Krzysztof Abramski , 05.06.2015

    A swistak siedzi i zawija....:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Ziętara

    Danuta Ziętara , 05.06.2015

    nie lubię jajek !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Przekupska

    Maria Przekupska , 05.06.2015

    jajko na twardo ma mniej kalorii niż sadzone...a białe pieczywo jest zabójcze...za mało tu widzę sałaty...a cebula tez powinna być na surowo...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Woźna

    Joanna Woźna , 05.06.2015

    Mniam mniam mniam!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Dąbrowski

    Kazimierz Dąbrowski , 05.06.2015

    Gdyby to była prawda życie byłoby szczęśliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Prześlakowski

    Krzysztof Prześlakowski , 05.06.2015

    Jeszcze na keczup, frytki, wiórki kokosowe, bita śmietana i galaretka :) Okrutne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Kretz

    Wioletta Kretz , 05.06.2015

    Nie apetyczne berk

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Wójcik

    Emilia Wójcik , 05.06.2015

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Barbara

    Wanda Barbara , 05.06.2015

    Może i dobre, ale wygląda nieciekawie, nie mówiąc już o sposobie jedzenia tego :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Lewkowska

    Monika Lewkowska , 05.06.2015

    Pozyteczne sniadanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kulik

    Zofia Kulik , 05.06.2015

    Nie mogę!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Romanowska

    Jadwiga Romanowska , 05.06.2015

    Mam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajemAmerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem

Mięso oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wyrób mięsną masę. Uformuj cztery, jednakowej wielkości burgery.