Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

1236 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

609 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1303 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

8 plastrów

4 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wyrób mięsną masę. Uformuj cztery, jednakowej wielkości burgery.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki przesmaż wraz z cebulą na rozgrzanej oliwie, dopraw solą i pieprzem.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 2

Krok 3

Burgery ułóż na rozgrzanym grillu i smaż 8-10 minut przewracając co jakiś czas. Podczas grillowania smaruj je sosem Hellmann’s Steak. Plastry boczku również ułóż na grillu. Bułki przekrój na połówki, opiecz na grillu i posmaruj majonezem.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 3

Krok 4

W tym samym czasie rozgrzej olej na patelni i usmaż 4 jajka sadzone.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 4

Krok 5

Gotowe kotlety ułóż na bułkach z majonezem oraz rukolą, nałóż następnie boczek, pieczarki oraz sadzone jajka. Wierzch hamburgerów przykryj pozostałą bułką. Gotowe burgery zepnij długimi wykałaczkami i podawaj z frytkami i sałatką coleslaw.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby urozmaicić hamburgery, możesz dodać na wierzch np. pleśniowy ser.

109

Opinie o przepisie

  • Joanna Małgorzata

    Joanna Małgorzata

    Niezbyt praktyczne ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota  Nowak

    Dorota Nowak

    Super Burger chłopcy się zajadali. pycha :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki

    Tez uwielbiam domowo zrobione od podstaw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Zenon Stokowski

    Roman Zenon Stokowski

    Chyba nic nie brakuje w tym przepisie oprócz logiki. Przeciez to wszystko wyprztyknie mi mi sie na cały brzuch. Nie widze żadnych szans zjedzenia tego normalnie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Blas

    Leszek Blas

    To raczej Angielski sen. .....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Małgorzata

    Joanna Małgorzata

    Trochę bez sensu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Jarmoszewicz

    Monika Jarmoszewicz

    Ogólnie kuchnie mają kiepską ale bekon... mmmm :D samo dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Jasiński

    Łukasz Jasiński

    Wszystko pobije to sniadanie ;) Angielska kuchnia jest okropna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Barthel

    Magdalena Barthel

    Katharina Barthel

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Szwaguliński

    Jarosław Szwaguliński

    Michał :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Jarmoszewicz

    Monika Jarmoszewicz

    Na pewno jest pyszne, ale nic nie pobije prawdziwego angielskiego śniadania z fasolką i oryginalnym brytyjskim bekonem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Piotr, dobrze powiedziane! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Franke

    Piotr Franke

    Jajka uwielbiam, Bo one mają, To czego żadne Leki nam nie dają.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Gardzińska

    Janina Gardzińska

    Niebanalne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Chmiel

    Ryszard Chmiel

    Właśnie zrobiłem się głodny, chociaż już jadłem !!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Blok

    Adam Blok

    zajebiste :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pancerz

    Małgorzata Pancerz

    Nie warto tylko zjeśc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Abramski

    Krzysztof Abramski

    A swistak siedzi i zawija....:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Ziętara

    Danuta Ziętara

    nie lubię jajek !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Przekupska

    Maria Przekupska

    jajko na twardo ma mniej kalorii niż sadzone...a białe pieczywo jest zabójcze...za mało tu widzę sałaty...a cebula tez powinna być na surowo...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Woźna

    Joanna Woźna

    Mniam mniam mniam!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Dąbrowski

    Kazimierz Dąbrowski

    Gdyby to była prawda życie byłoby szczęśliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Prześlakowski

    Krzysztof Prześlakowski

    Jeszcze na keczup, frytki, wiórki kokosowe, bita śmietana i galaretka :) Okrutne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Kretz

    Wioletta Kretz

    Nie apetyczne berk

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Wójcik

    Emilia Wójcik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Barbara

    Wanda Barbara

    Może i dobre, ale wygląda nieciekawie, nie mówiąc już o sposobie jedzenia tego :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Lewkowska

    Monika Lewkowska

    Pozyteczne sniadanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kulik

    Zofia Kulik

    Nie mogę!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Romanowska

    Jadwiga Romanowska

    Mam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Michalska

    Anna Michalska

    ...na pewno nie.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej