Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

951 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1093 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

6 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu rozkrusz na grube kawałki czarny pieprz i goździki.

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - Krok 1

Krok 2

W misce pomieszaj ze sobą oliwę, musztardę francuską, Przyprawę Knorr oraz rozkruszone przyprawy. W powstałej marynacie zanurz mięso i odstaw je na co najmniej jedną godzinę w chłodne miejsce.

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - Krok 2

Krok 3

Steki grilluj po koło 10 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu do momentu, aż będą miękkie i nie będzie z nich wypływała krew.

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - Krok 3

Krok 4

W międzyczasie przygotuj tzatziki.Obierz ogórki usuń z nich gniazda nasienne, posiekaj miętę. Ogórki pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Wszystko razem połącz z Sosem Hellmann’s Czosnkowym.

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz zdecydowane smaki dodaj do marynaty łyżeczkę ostrej papryki.

130

Opinie o przepisie

  • Grażyna Sapała

    Grażyna Sapała , 25.07.2016

    Super soczysta karkówka.Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.05.2016

    Jola, smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Jola

    Jola Jola , 03.05.2016

    Właśnie mam to dziś na obiad. Pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Kukułka

    Elżbieta Kukułka , 03.05.2016

    Mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kobielska

    Joanna Kobielska , 30.04.2016

    Prawdziwy przepis na tzatziki: 1 niewielki ogórek umyty starty na tarce o grubych oczkach dobrze wycisnąć, 1- 2 ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę, 1 opakowanie jogurtu greckiego lub serka homogenizowanego, sól, pieprz, oregano do smaku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu winnego. Wszystkie składniki wymieszać i gotowe. Żadnych półproduktów, wszystko naturalne i zdrowe. Życzę smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kobielska

    Joanna Kobielska , 30.04.2016

    To co pani napisala to nie jest tzatziki tylko przekombinowane nie wiadomo co.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Muszynski

    Andrzej Muszynski , 15.04.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Giezek

    Wojciech Giezek , 15.04.2016

    gdzie mogę spróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Leśniak

    Jerzy Leśniak , 15.04.2016

    Moją specjalnością jest karkówka wędzona, uprzednio peklowana w zalewie staropolskiej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ann MB

    Ann MB , 15.04.2016

    taki mały różowy prosiaczek 3:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kędzierawska

    Zofia Kędzierawska , 15.04.2016

    Zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Sroka

    Jan Sroka , 15.04.2016

    a ja pamietam czasy kiedy karkowka byla gorszym sortem ha ha ha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Rola

    Marek Rola , 15.04.2016

    Ja tam wolę zjeść nie lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Wegielek

    Piotr Wegielek , 15.04.2016

    i piwem !!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Kubicki

    Grzegorz Kubicki , 15.04.2016

    Palce lizać polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Stachowiak

    Janusz Stachowiak , 15.04.2016

    Z musztardą robie rolady śląskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Walentyna Swietochowska

    Walentyna Swietochowska , 15.04.2016

    Tźatzyki to grecki sos,bardzo smakuje w upalne dni ja robię samą , jogurt naturalny,albo grecki starty zielony ogorek na grubej tarce i czosnek drobno pokrojony ilość wg uznania,sól i pieprz super jedzonko z młodymi ziemniaczkami z asmazone skwareczkami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Piątkowska

    Jola Piątkowska , 15.04.2016

    Pycha..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 15.04.2016

    Co to jest tzatzykami?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Szmania

    Jerzy Szmania , 15.04.2016

    Karkówka w majerance i liśćmi laurowy mi plus suszone pomidory

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Dera

    Jerzy Dera , 15.04.2016

    a ja głodny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Fizyczak

    Józef Fizyczak , 15.04.2016

    Na jaki termin ,przewidujecie degustację ,zgłoszę sie ,blizej mam Krzysia a dalej do Justyny.Pozdrowinka do Was niezmordowani łamacze smaków .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Adamski

    Roman Adamski , 15.04.2016

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Łagowski

    Andrzej Łagowski , 15.04.2016

    jemy to od paru lat! smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Hempel

    Grażyna Hempel , 15.04.2016

    To prawda !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Strzemecka

    Barbara Strzemecka , 15.04.2016

    W sam raz na odchudzanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Herniak

    Tadeusz Herniak , 15.04.2016

    Gdy byliśta piękni i młodzi to mieliśta w głowie coby zerżnąć a dzis myślita tylko coby tu dobrego zeżreć!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Grzeszczyk

    Małgorzata Grzeszczyk , 15.04.2016

    trzeba zrobić i z kosztować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Szulc

    Maria Szulc , 15.04.2016

    Karkówkę zróbcie na jutro. Ha,ha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marco Mughetto

    Marco Mughetto , 15.04.2016

    Palce sie nie lize tylko myje . Skad te okreslenia w polskim slownictwie .

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej