Karkówka zawijana z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka zawijana z żółtym serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę rozetnij wzdłuż, rozbij, natrzyj przyprawą z opakowania Przyprawa do karkówki Knorr.

Krok 2

Mięso mielone wyrób z jajkiem, dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Ser żółty ułóż na karkówkę a na nim mięso mielone. Zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.

Krok 4

Zrumień na oleju a następnie piecz w naczyniu żaroodpornym 90 minut w temp. 180 stopni C.

Krok 5

Mandarynki podziel na cząstki i zmiksuj z sosem powstałym z pieczenia mięsa. Zagotuj, przypraw pieprzem. Podawaj z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej