Karkówka zawijana z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka zawijana z żółtym serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę rozetnij wzdłuż, rozbij, natrzyj przyprawą z opakowania Przyprawa do karkówki Knorr.

Krok 2

Mięso mielone wyrób z jajkiem, dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Ser żółty ułóż na karkówkę a na nim mięso mielone. Zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.

Krok 4

Zrumień na oleju a następnie piecz w naczyniu żaroodpornym 90 minut w temp. 180 stopni C.

Krok 5

Mandarynki podziel na cząstki i zmiksuj z sosem powstałym z pieczenia mięsa. Zagotuj, przypraw pieprzem. Podawaj z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej