Karkówka zawijana z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka zawijana z żółtym serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę rozetnij wzdłuż, rozbij, natrzyj przyprawą z opakowania Przyprawa do karkówki Knorr.

Krok 2

Mięso mielone wyrób z jajkiem, dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Ser żółty ułóż na karkówkę a na nim mięso mielone. Zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.

Krok 4

Zrumień na oleju a następnie piecz w naczyniu żaroodpornym 90 minut w temp. 180 stopni C.

Krok 5

Mandarynki podziel na cząstki i zmiksuj z sosem powstałym z pieczenia mięsa. Zagotuj, przypraw pieprzem. Podawaj z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej