Karkówka zawijana z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka zawijana z żółtym serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę rozetnij wzdłuż, rozbij, natrzyj przyprawą z opakowania Przyprawa do karkówki Knorr.

Krok 2

Mięso mielone wyrób z jajkiem, dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Ser żółty ułóż na karkówkę a na nim mięso mielone. Zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.

Krok 4

Zrumień na oleju a następnie piecz w naczyniu żaroodpornym 90 minut w temp. 180 stopni C.

Krok 5

Mandarynki podziel na cząstki i zmiksuj z sosem powstałym z pieczenia mięsa. Zagotuj, przypraw pieprzem. Podawaj z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka zawijana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Udka z kurczaka pieczone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej