PRZEPISY.PL

Karkówka ze śliwkami

  • 45
  • 10
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz
  • suszone śliwki200 g
  • sól
  • oliwa5 łyżek
  • wytrawne czerwone wino0.5 szklanki
  • chilli0.5 łyżeczki
  • chuda karkówka1 kg
    • Krok 1

      Mięso umyj, osusz i pokrój na 10 kawałów.
    • Krok 2

      Następnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty - i czerwone wino, chilli, przyprawy i włóż do niej mięso. Pozostaw tak na 2 godziny.
    • Krok 3

      W tym czasie suszone śliwki nadziej na szpadki.
    • Krok 4

      Mięso wyjmij z marynaty i lekko osusz. Piecz około 20 minut.
    • Krok 5

      W połowie smażenia połóż obok kotletów szpadki ze śliwkami.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    170
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    34
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    17
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie
    53
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe