
Składniki
null
200 gramów
null
5 łyżek
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój na 10 kawałów.
Krok 2
Następnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty - i czerwone wino, chilli, przyprawy i włóż do niej mięso. Pozostaw tak na 2 godziny.
Krok 3
W tym czasie suszone śliwki nadziej na szpadki.
Krok 4
Mięso wyjmij z marynaty i lekko osusz. Piecz około 20 minut.
Krok 5
W połowie smażenia połóż obok kotletów szpadki ze śliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej