Składniki
200 gramów
150 gramów
1 opakowanie
10 sztuk
4 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 5
Całość delikatnie wymieszaj, oprósz tymiankiem, polej śmietaną oraz posyp serem. Piecz 25 minut w temperaturze 180 °C.
Krok 4
Pokrój pieczarki w plastry, a cebulę w kostkę. Następnie dodaj do makaronu mięso oraz pokrojone warzywa.
Krok 1
Ugotuj makaron, a następnie przełóż go do naczynia do zapiekania.
Krok 2
Podsmaż mięso na oleju do momentu, aż stanie się sypkie.
Krok 3
Wymieszaj Fix Knorr z 200 ml wody, zagotuj i połącz z makaronem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z pieczarkami
Prosto i smacznie. W tych słowach można najkrócej opisać zapiekankę z pieczarkami, którą zajadać się będą wszyscy domownicy. Paczkę makaronu zawsze warto mieć w kuchennych zapasach. Do tego wystarczy mięso mielone, popularne grzyby i kilka dodatków, które złączą wszystkie produkty w apetyczną całość. Brzmi interesująco? Gwarantujemy, że domowa zapiekanka z pieczarek smakuje jeszcze lepiej.
Dla kogo? W dziedzinie kulinariów stawiasz swoje pierwsze kroki i szukasz prostych receptur, by nabrać wprawy? Dzięki przepisowi na zapiekankę z pieczarkami poczujesz się jak szef kuchni z prawdziwego zdarzenia! Nastaw się na dużo pochwał i pytań o dokładkę.
Na jaką okazję? Zapiekanka z pieczarek idealnie sprawdzi się jako pomysł na codzienny obiad, gdy chcesz zaserwować coś innego niż klasyczne kotlety mielone czy dania makaronowe, które znasz już na wylot. Domownicy z pewnością też docenią taką odmianę! Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, by zaprosić ich do kuchni i wspólnie przyrządzić ten smaczny posiłek.
Czy wiesz, że? Makaron ugotuj al dente. Nie powinien być zbyt miękki, jeśli chcesz umieścić go w naczyniu do zapiekania. Pieczarki do zapiekanki dodawaj surowe – nie ma potrzeby ich wcześniejszego podsmażania. Nie zapomnij również o kremowym sosie i przyprawach, zwłaszcza tymianku! Fantastycznie podkreśla smak grzybów.
Dla urozmaicenia: Nie masz pod ręką mielonego mięsa? Nic nie szkodzi! Do zapiekanki z pieczarkami i makaronem użyć możesz szynki albo kiełbasy. Po wyjęciu z pieca potrawę udekorujesz świeżą natką pietruszki lub szczypiorkiem. Zielonych akcentów nigdy za wiele, więc zapiekankę z pieczarek podawaj z sałatką.