Zapiekanka z pieczarkami - przepis na obiad | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

215

1530 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2493 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6082 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 opakowanie

10 sztuk

4 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 5

Całość delikatnie wymieszaj, oprósz tymiankiem, polej śmietaną oraz posyp serem. Piecz 25 minut w temperaturze 180 °C.

Zapiekanka z pieczarkami  - Krok 5

Krok 4

Pokrój pieczarki w plastry, a cebulę w kostkę. Następnie dodaj do makaronu mięso oraz pokrojone warzywa.

Zapiekanka z pieczarkami  - Krok 4

Krok 1

Ugotuj makaron, a następnie przełóż go do naczynia do zapiekania.

Zapiekanka z pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mięso na oleju do momentu, aż stanie się sypkie.

Zapiekanka z pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj Fix Knorr z 200 ml wody, zagotuj i połącz z makaronem.

Zapiekanka z pieczarkami  - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Dotka Pajak

    Dotka Pajak , 09.01.2021

    Pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anet Skowron

    Anet Skowron , 17.09.2020

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Polak

    Mateusz Polak , 18.07.2020

    Podsmażone suszone pomidory podkreślą dodatkowo harakter dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Pietrzykowski

    Zbigniew Pietrzykowski , 01.10.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z pieczarkami Zapiekanka z pieczarkami

Prosto i smacznie. W tych słowach można najkrócej opisać zapiekankę z pieczarkami, którą zajadać się będą wszyscy domownicy. Paczkę makaronu zawsze warto mieć w kuchennych zapasach. Do tego wystarczy mięso mielone, popularne grzyby i kilka dodatków, które złączą wszystkie produkty w apetyczną całość. Brzmi interesująco? Gwarantujemy, że domowa zapiekanka z pieczarek smakuje jeszcze lepiej.

Dla kogo? W dziedzinie kulinariów stawiasz swoje pierwsze kroki i szukasz prostych receptur, by nabrać wprawy? Dzięki przepisowi na zapiekankę z pieczarkami poczujesz się jak szef kuchni z prawdziwego zdarzenia! Nastaw się na dużo pochwał i pytań o dokładkę.

Na jaką okazję? Zapiekanka z pieczarek idealnie sprawdzi się jako pomysł na codzienny obiad, gdy chcesz zaserwować coś innego niż klasyczne kotlety mielone czy dania makaronowe, które znasz już na wylot. Domownicy z pewnością też docenią taką odmianę! Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, by zaprosić ich do kuchni i wspólnie przyrządzić ten smaczny posiłek.

Czy wiesz, że? Makaron ugotuj al dente. Nie powinien być zbyt miękki, jeśli chcesz umieścić go w naczyniu do zapiekania. Pieczarki do zapiekanki dodawaj surowe – nie ma potrzeby ich wcześniejszego podsmażania. Nie zapomnij również o kremowym sosie i przyprawach, zwłaszcza tymianku! Fantastycznie podkreśla smak grzybów.

Dla urozmaicenia: Nie masz pod ręką mielonego mięsa? Nic nie szkodzi! Do zapiekanki z pieczarkami i makaronem użyć możesz szynki albo kiełbasy. Po wyjęciu z pieca potrawę udekorujesz świeżą natką pietruszki lub szczypiorkiem. Zielonych akcentów nigdy za wiele, więc zapiekankę z pieczarek podawaj z sałatką.