Faszerowany bakłażan à la gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany bakłażan à la gyros

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

37

heart
1437 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

542 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

680 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj. Kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż wszystko na patelni. Dopraw mięso przyprawą do złotego kurczaka.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż sos zgęstnieje.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 2

Krok 3

W tym czasie umyj dokładnie bakłażana, odetnij końcówki i przetnij go wzdłuż na pół. Następnie wytnij małym nożykiem miąższ.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 3

Krok 4

Teraz włóż do bakłażana farsz z kurczaka. Całość zapiekaj przez 15 minut w 180 °C. Danie bardzo dobrze smakuje z sosem jogurtowym.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Alicja Kosińska

    Alicja Kosińska , 05.09.2017

    Połowa chemii w tym wszystkim fixy mixy same smiecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Gorczyńska

    Dagmara Gorczyńska , 22.11.2016

    Bakłażany jak najbardziej nadają się do jedzenia. Miąższ odchodzi od skórki (wcześniej nie wyjmujemy z piekarnika!).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Starosta

    Karolina Starosta , 03.09.2016

    Kurczaki sa pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 03.09.2016

    Pluje kurczakami!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marzena tokarska

    marzena tokarska , 29.11.2015

    bakłażany są twarde, nie nadają się do zjedzenia. zjadłam tylko farsz.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowany bakłażan à la gyros Faszerowany bakłażan à la gyros

Smakowitym farszem wypełnimy bakłażany i zapiekamy do perfekcji. Palce lizać!