Faszerowany bakłażan à la gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl

Faszerowany bakłażan à la gyros

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

36

1416 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

490 osób wydrukowało

Pobierz pdf

599 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj. Kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż wszystko na patelni. Dopraw mięso przyprawą do złotego kurczaka.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż sos zgęstnieje.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 2

Krok 3

W tym czasie umyj dokładnie bakłażana, odetnij końcówki i przetnij go wzdłuż na pół. Następnie wytnij małym nożykiem miąższ.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 3

Krok 4

Teraz włóż do bakłażana farsz z kurczaka. Całość zapiekaj przez 15 minut w 180 °C. Danie bardzo dobrze smakuje z sosem jogurtowym.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Alicja Kosińska

    Alicja Kosińska , 05.09.2017

    Połowa chemii w tym wszystkim fixy mixy same smiecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Gorczyńska

    Dagmara Gorczyńska , 22.11.2016

    Bakłażany jak najbardziej nadają się do jedzenia. Miąższ odchodzi od skórki (wcześniej nie wyjmujemy z piekarnika!).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Starosta

    Karolina Starosta , 03.09.2016

    Kurczaki sa pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 03.09.2016

    Pluje kurczakami!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marzena tokarska

    marzena tokarska , 29.11.2015

    bakłażany są twarde, nie nadają się do zjedzenia. zjadłam tylko farsz.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany bakłażan à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowany bakłażan à la gyros Faszerowany bakłażan à la gyros

Smakowitym farszem wypełnimy bakłażany i zapiekamy do perfekcji. Palce lizać!