Faszerowany bakłażan à la gyros

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

34

1302 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

484 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

567 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

2 sztuki

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj. Kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż wszystko na patelni. Dopraw mięso przyprawą do złotego kurczaka.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż sos zgęstnieje.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 2

Krok 3

W tym czasie umyj dokładnie bakłażana, odetnij końcówki i przetnij go wzdłuż na pół. Następnie wytnij małym nożykiem miąższ.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 3

Krok 4

Teraz włóż do bakłażana farsz z kurczaka. Całość zapiekaj przez 15 minut w 180 °C. Danie bardzo dobrze smakuje z sosem jogurtowym.

Faszerowany bakłażan à la gyros  - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Alicja Kosińska

    Alicja Kosińska

    Połowa chemii w tym wszystkim fixy mixy same smiecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Gorczyńska

    Dagmara Gorczyńska

    Bakłażany jak najbardziej nadają się do jedzenia. Miąższ odchodzi od skórki (wcześniej nie wyjmujemy z piekarnika!).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Starosta

    Karolina Starosta

    Kurczaki sa pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka

    Pluje kurczakami!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marzena tokarska

    marzena tokarska

    bakłażany są twarde, nie nadają się do zjedzenia. zjadłam tylko farsz.

    Odpowiedz Odpowiedz

Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowany bakłażan à la gyros Faszerowany bakłażan à la gyros

Smakowitym farszem wypełnimy bakłażany i zapiekamy do perfekcji. Palce lizać!