Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null szczypt

100 mililitrów

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

1 pęczek

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie by zrobiły się miękkie (około 30 minut).

Krok 2

Wymieszaj mięso z jajkami doprawiając solą i pieprzem. Uformuj klopsy.

Krok 3

Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na gorącym oleju z każdej strony przez 5 minut.

Krok 4

Wymieszaj tłuszcz ze smażenia ze śmietaną. Dodaj soli, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle uznania.

Krok 5

Klopsy polej sosem i posyp szczypiorem i podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zalewajka I
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej