
Składniki
1 kilogram
null
null szczypt
100 mililitrów
0.5 szklanki
null szczypt
null szczypt
3 sztuki
1 pęczek
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie by zrobiły się miękkie (około 30 minut).
Krok 2
Wymieszaj mięso z jajkami doprawiając solą i pieprzem. Uformuj klopsy.
Krok 3
Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na gorącym oleju z każdej strony przez 5 minut.
Krok 4
Wymieszaj tłuszcz ze smażenia ze śmietaną. Dodaj soli, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle uznania.
Krok 5
Klopsy polej sosem i posyp szczypiorem i podawaj z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej