Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null szczypt

100 mililitrów

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

1 pęczek

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie by zrobiły się miękkie (około 30 minut).

Krok 2

Wymieszaj mięso z jajkami doprawiając solą i pieprzem. Uformuj klopsy.

Krok 3

Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na gorącym oleju z każdej strony przez 5 minut.

Krok 4

Wymieszaj tłuszcz ze smażenia ze śmietaną. Dodaj soli, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle uznania.

Krok 5

Klopsy polej sosem i posyp szczypiorem i podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej