Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null szczypt

100 mililitrów

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

1 pęczek

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie by zrobiły się miękkie (około 30 minut).

Krok 2

Wymieszaj mięso z jajkami doprawiając solą i pieprzem. Uformuj klopsy.

Krok 3

Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na gorącym oleju z każdej strony przez 5 minut.

Krok 4

Wymieszaj tłuszcz ze smażenia ze śmietaną. Dodaj soli, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle uznania.

Krok 5

Klopsy polej sosem i posyp szczypiorem i podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy z Zwickau w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej