
Składniki
1 kilogram
null
null szczypt
100 mililitrów
0.5 szklanki
null szczypt
null szczypt
3 sztuki
1 pęczek
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie by zrobiły się miękkie (około 30 minut).
Krok 2
Wymieszaj mięso z jajkami doprawiając solą i pieprzem. Uformuj klopsy.
Krok 3
Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na gorącym oleju z każdej strony przez 5 minut.
Krok 4
Wymieszaj tłuszcz ze smażenia ze śmietaną. Dodaj soli, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle uznania.
Krok 5
Klopsy polej sosem i posyp szczypiorem i podawaj z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej