Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

222 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 kilogram

1 opakowanie

80 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

5 łyżek

1 pęczek

300 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj jajko oraz połowę posiekanej i przesmażonej cebuli. Połącz dokładnie wszystkie składniki.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

Z mięsa formuj kulki. Do środka włóż fetę i posiekaną bazylię.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Zagotuj śmietanę w rondlu i dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj je w kulki. Każdą rozpłaszcz na dłoni, a na jej środku ułóż kulkę mięsa i sklejaj. Pyzy wkładaj do gotującej się wody i po wypłynięciu gotuj 5 minut. Podawaj polane sosem serowym i dekoruj resztą bazylii.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowymPyzy z mięsem i fetą w sosie serowym

Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.