Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 kilogram

1 opakowanie

80 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

5 łyżek

1 pęczek

300 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj jajko oraz połowę posiekanej i przesmażonej cebuli. Połącz dokładnie wszystkie składniki.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

Z mięsa formuj kulki. Do środka włóż fetę i posiekaną bazylię.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Zagotuj śmietanę w rondlu i dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj je w kulki. Każdą rozpłaszcz na dłoni, a na jej środku ułóż kulkę mięsa i sklejaj. Pyzy wkładaj do gotującej się wody i po wypłynięciu gotuj 5 minut. Podawaj polane sosem serowym i dekoruj resztą bazylii.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej