Składniki
300 gramów
1 kilogram
1 opakowanie
80 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
5 łyżek
1 pęczek
300 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.
Krok 2
Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj jajko oraz połowę posiekanej i przesmażonej cebuli. Połącz dokładnie wszystkie składniki.
Krok 3
Z mięsa formuj kulki. Do środka włóż fetę i posiekaną bazylię.
Krok 4
Zagotuj śmietanę w rondlu i dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.
Krok 5
Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj je w kulki. Każdą rozpłaszcz na dłoni, a na jej środku ułóż kulkę mięsa i sklejaj. Pyzy wkładaj do gotującej się wody i po wypłynięciu gotuj 5 minut. Podawaj polane sosem serowym i dekoruj resztą bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej