Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 kilogram

1 opakowanie

80 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

5 łyżek

1 pęczek

300 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj jajko oraz połowę posiekanej i przesmażonej cebuli. Połącz dokładnie wszystkie składniki.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

Z mięsa formuj kulki. Do środka włóż fetę i posiekaną bazylię.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Zagotuj śmietanę w rondlu i dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj je w kulki. Każdą rozpłaszcz na dłoni, a na jej środku ułóż kulkę mięsa i sklejaj. Pyzy wkładaj do gotującej się wody i po wypłynięciu gotuj 5 minut. Podawaj polane sosem serowym i dekoruj resztą bazylii.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej