
Składniki
300 gramów
1 kilogram
1 opakowanie
80 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
5 łyżek
1 pęczek
300 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.

Krok 2
Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj jajko oraz połowę posiekanej i przesmażonej cebuli. Połącz dokładnie wszystkie składniki.

Krok 3
Z mięsa formuj kulki. Do środka włóż fetę i posiekaną bazylię.

Krok 4
Zagotuj śmietanę w rondlu i dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.

Krok 5
Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj je w kulki. Każdą rozpłaszcz na dłoni, a na jej środku ułóż kulkę mięsa i sklejaj. Pyzy wkładaj do gotującej się wody i po wypłynięciu gotuj 5 minut. Podawaj polane sosem serowym i dekoruj resztą bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej