
Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 szczypty
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obierz z pancerza i wytnij przewód pokarmowy (o ile nie zostały już oczyszczone), następnie zamarynuj je w posiekanej papryczce chili, kolendrze, oliwie i pieprzu.

Krok 2
Krewetki usmaż na patelni grillowej po 3 min z każdej strony.

Krok 3
Ananasa obierz i pokrój go na 4 części, wykrój twardy korzeń z każdej części, pokrój miąższ w kostkę.

Krok 4
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu dodając kostkę Knorr do gotowania, odcedź i ostudź makaron.

Krok 5
Makaron wymieszaj z ananasem, sosem słodkim chili i posiekaną natką pietruszki. Podawaj makaron z ułożonymi krewetkami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z makaronem ryżowym i krewetkami
Krewetki obierz z pancerza i wytnij przewód pokarmowy (o ile nie zostały już oczyszczone), następnie zamarynuj je w posiekanej papryczce chili, kolendrze, oliwie i pieprzu.