
Składniki
500 gramów
3 sztuki
2 sztuki
1 puszka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
3 puszki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj dużą miskę.
Krok 2
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przełóż do miski.
Krok 3
Seler i marchew pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę, odcedzonego tuńczyka.
Krok 4
Następnie dodaj musztardę i vegan mayo. Posól i popieprz do smaku. Skrop cytryną.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj. Posiekaj drobno szczypiorek, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej