Sałatka makaronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 puszka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

3 puszki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj dużą miskę.

Krok 2

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przełóż do miski.

Krok 3

Seler i marchew pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę, odcedzonego tuńczyka.

Krok 4

Następnie dodaj musztardę i vegan mayo. Posól i popieprz do smaku. Skrop cytryną.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj. Posiekaj drobno szczypiorek, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej