Sałatka makaronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 puszka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

3 puszki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj dużą miskę.

Krok 2

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przełóż do miski.

Krok 3

Seler i marchew pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę, odcedzonego tuńczyka.

Krok 4

Następnie dodaj musztardę i vegan mayo. Posól i popieprz do smaku. Skrop cytryną.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj. Posiekaj drobno szczypiorek, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lekka sałatka Gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej