Tortillowe ślimaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortillowe ślimaczki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

18 listki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem. Smarujemy placki tortilli.

Krok 2

Nakładamy sałatę, szynkę i pokrojoną w słupki paprykę. Ciasno zwijamy. Odkładamy do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Przed podaniem kroimy w plastry. Można podawać z ulubionym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frytki z batatów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej