Tortillowe ślimaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortillowe ślimaczki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 gramów

18 listki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem. Smarujemy placki tortilli.

Krok 2

Nakładamy sałatę, szynkę i pokrojoną w słupki paprykę. Ciasno zwijamy. Odkładamy do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Przed podaniem kroimy w plastry. Można podawać z ulubionym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej