
Składniki
300 gramów
18 listki
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez mieszamy z jogurtem. Smarujemy placki tortilli.
Krok 2
Nakładamy sałatę, szynkę i pokrojoną w słupki paprykę. Ciasno zwijamy. Odkładamy do lodówki na kilka godzin.
Krok 3
Przed podaniem kroimy w plastry. Można podawać z ulubionym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej