Tortillowe ślimaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortillowe ślimaczki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

18 listki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem. Smarujemy placki tortilli.

Krok 2

Nakładamy sałatę, szynkę i pokrojoną w słupki paprykę. Ciasno zwijamy. Odkładamy do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Przed podaniem kroimy w plastry. Można podawać z ulubionym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortillowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej