Grillowana tortilla z karkówką i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grillowaną karkówkę kroimy w plasterki, a następnie na mniejsze kawałki.

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - Krok 1

Krok 2

Pomidorki i ogórki siekamy, dodajemy marynowaną białą cebulkę. Tortillę smarujemy sosem cheddar Hellmann's i wypełniamy mięsem i warzywami.

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - Krok 2

Krok 3

Całość polewamy sosem cheddar Hellmann's – to on nadaje tortilli kremowej tekstury i serowego charakteru!

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - Krok 3

Krok 4

Zawijamy i podsmażamy na grillu z obu stron, aż tortilla się zarumieni.

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej