Grillowana tortilla z karkówką i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grillowaną karkówkę kroimy w plasterki, a następnie na mniejsze kawałki.

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - Krok 1

Krok 2

Pomidorki i ogórki siekamy, dodajemy marynowaną białą cebulkę. Tortillę smarujemy sosem cheddar Hellmann's i wypełniamy mięsem i warzywami.

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - Krok 2

Krok 3

Całość polewamy sosem cheddar Hellmann's – to on nadaje tortilli kremowej tekstury i serowego charakteru!

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - Krok 3

Krok 4

Zawijamy i podsmażamy na grillu z obu stron, aż tortilla się zarumieni.

Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z karkówką i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej