Grillowana tortilla z karkówką i warzywami
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
300 gramów
1 sztuka
4 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grillowaną karkówkę kroimy w plasterki, a następnie na mniejsze kawałki.

Krok 2
Pomidorki i ogórki siekamy, dodajemy marynowaną białą cebulkę. Tortillę smarujemy sosem cheddar Hellmann's i wypełniamy mięsem i warzywami.

Krok 3
Całość polewamy sosem cheddar Hellmann's – to on nadaje tortilli kremowej tekstury i serowego charakteru!

Krok 4
Zawijamy i podsmażamy na grillu z obu stron, aż tortilla się zarumieni.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Cheddar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej