
Składniki
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj kurczaka. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Dodaj pokrojonego na kawałki pomidora i duś przez 10 min.
Krok 2
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony makaron wyłóż na talerz razem z kurczakiem.
Krok 3
Wymieszaj sos włoski z wodą oraz oliwą z oliwek a następnie polej nim potrawę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































