Makaron z kuraczkiem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kuraczkiem i pomidorami

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj kurczaka. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Dodaj pokrojonego na kawałki pomidora i duś przez 10 min.

Krok 2

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony makaron wyłóż na talerz razem z kurczakiem.

Krok 3

Wymieszaj sos włoski z wodą oraz oliwą z oliwek a następnie polej nim potrawę.

1

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Piskorz

    Wiktoria Piskorz , 06.12.2019

    Bardzo smaczny,szybki obiadek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej