Makaron z kuraczkiem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kuraczkiem i pomidorami

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

1

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj kurczaka. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Dodaj pokrojonego na kawałki pomidora i duś przez 10 min.

Krok 2

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony makaron wyłóż na talerz razem z kurczakiem.

Krok 3

Wymieszaj sos włoski z wodą oraz oliwą z oliwek a następnie polej nim potrawę.

1

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Piskorz

    Wiktoria Piskorz , 06.12.2019

    Bardzo smaczny,szybki obiadek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej