Makaron z kuraczkiem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kuraczkiem i pomidorami

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj kurczaka. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Dodaj pokrojonego na kawałki pomidora i duś przez 10 min.

Krok 2

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony makaron wyłóż na talerz razem z kurczakiem.

Krok 3

Wymieszaj sos włoski z wodą oraz oliwą z oliwek a następnie polej nim potrawę.

1

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Piskorz

    Wiktoria Piskorz , 06.12.2019

    Bardzo smaczny,szybki obiadek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kuraczkiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej