
Składniki
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj kurczaka. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Dodaj pokrojonego na kawałki pomidora i duś przez 10 min.
Krok 2
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony makaron wyłóż na talerz razem z kurczakiem.
Krok 3
Wymieszaj sos włoski z wodą oraz oliwą z oliwek a następnie polej nim potrawę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej