Sałatka serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka serowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i ogórka pokrój w kostkę o boku 0,5 cm.

Sałatka serowa  - Krok 1

Krok 2

Cebulkę pokrój drobno, a pietruszkę posiekaj.

Sałatka serowa  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka serowa  - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystko razem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z grzankami. Do sałatki możesz również użyć innych gatunków sera, np. pleśniowego.

Sałatka serowa  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińska sałatka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka serowa Sałatka serowa

Kuchenny rarytas dla wszystkich miłośników serowych smaków. Ekspresową sałatkę serową możesz podawać na wiele różnych sposobów, dodając swoje ulubione rodzaje serów. Jednak absolutną bazą sałatki jest ser żółty oraz ogórki konserwowe. Pokrój je w nieco większą kostkę, dodaj drobno posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Teraz pora na sos sałatkowy, który połączy wszystkie składniki tej pysznej, serowej przekąski. Zmieszaj ze sobą majonez, łagodny ketchup i gotowe. Proste prawda? Do sałatki możesz również użyć innych gatunków sera, niż ten podany w przepisie. Idealnie nada się do tego ser pleśniowy niebieski, przykładowo gorgonzola. Jeżeli jesteś koneserem serów, to z pewnością wybierzesz połączenie skrojone na miarę twoich upodobań. Kremową konsystencję sałatki przełamują chrupiące grzanki. Posyp nimi potrawę przed podaniem. Jest gotowa do jedzenia!