
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser i ogórka pokrój w kostkę o boku 0,5 cm.

Krok 2
Cebulkę pokrój drobno, a pietruszkę posiekaj.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 4
Połącz wszystko razem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z grzankami. Do sałatki możesz również użyć innych gatunków sera, np. pleśniowego.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka serowa
Kuchenny rarytas dla wszystkich miłośników serowych smaków. Ekspresową sałatkę serową możesz podawać na wiele różnych sposobów, dodając swoje ulubione rodzaje serów. Jednak absolutną bazą sałatki jest ser żółty oraz ogórki konserwowe. Pokrój je w nieco większą kostkę, dodaj drobno posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Teraz pora na sos sałatkowy, który połączy wszystkie składniki tej pysznej, serowej przekąski. Zmieszaj ze sobą majonez, łagodny ketchup i gotowe. Proste prawda? Do sałatki możesz również użyć innych gatunków sera, niż ten podany w przepisie. Idealnie nada się do tego ser pleśniowy niebieski, przykładowo gorgonzola. Jeżeli jesteś koneserem serów, to z pewnością wybierzesz połączenie skrojone na miarę twoich upodobań. Kremową konsystencję sałatki przełamują chrupiące grzanki. Posyp nimi potrawę przed podaniem. Jest gotowa do jedzenia!