Sałatka serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka serowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i ogórka pokrój w kostkę o boku 0,5 cm.

Sałatka serowa  - Krok 1

Krok 2

Cebulkę pokrój drobno, a pietruszkę posiekaj.

Sałatka serowa  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka serowa  - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystko razem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z grzankami. Do sałatki możesz również użyć innych gatunków sera, np. pleśniowego.

Sałatka serowa  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka serowa Sałatka serowa

Kuchenny rarytas dla wszystkich miłośników serowych smaków. Ekspresową sałatkę serową możesz podawać na wiele różnych sposobów, dodając swoje ulubione rodzaje serów. Jednak absolutną bazą sałatki jest ser żółty oraz ogórki konserwowe. Pokrój je w nieco większą kostkę, dodaj drobno posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Teraz pora na sos sałatkowy, który połączy wszystkie składniki tej pysznej, serowej przekąski. Zmieszaj ze sobą majonez, łagodny ketchup i gotowe. Proste prawda? Do sałatki możesz również użyć innych gatunków sera, niż ten podany w przepisie. Idealnie nada się do tego ser pleśniowy niebieski, przykładowo gorgonzola. Jeżeli jesteś koneserem serów, to z pewnością wybierzesz połączenie skrojone na miarę twoich upodobań. Kremową konsystencję sałatki przełamują chrupiące grzanki. Posyp nimi potrawę przed podaniem. Jest gotowa do jedzenia!