
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser i ogórka pokrój w kostkę o boku 0,5 cm.

Krok 2
Cebulkę pokrój drobno, a pietruszkę posiekaj.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 4
Połącz wszystko razem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z grzankami. Do sałatki możesz również użyć innych gatunków sera, np. pleśniowego.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka serowa
Kuchenny rarytas dla wszystkich miłośników serowych smaków. Ekspresową sałatkę serową możesz podawać na wiele różnych sposobów, dodając swoje ulubione rodzaje serów. Jednak absolutną bazą sałatki jest ser żółty oraz ogórki konserwowe. Pokrój je w nieco większą kostkę, dodaj drobno posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Teraz pora na sos sałatkowy, który połączy wszystkie składniki tej pysznej, serowej przekąski. Zmieszaj ze sobą majonez, łagodny ketchup i gotowe. Proste prawda? Do sałatki możesz również użyć innych gatunków sera, niż ten podany w przepisie. Idealnie nada się do tego ser pleśniowy niebieski, przykładowo gorgonzola. Jeżeli jesteś koneserem serów, to z pewnością wybierzesz połączenie skrojone na miarę twoich upodobań. Kremową konsystencję sałatki przełamują chrupiące grzanki. Posyp nimi potrawę przed podaniem. Jest gotowa do jedzenia!