Amarantus z warzywami - sałatka: przepis prosty | Przepisy.pl pixel

Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziarna amarantusa przepłucz pod bieżącą wodą, zalej 600 ml wody, dodaj kostki rosołowe, by w ten sposób doprawić danie. Całość doprowadź do wrzenia i odstaw. Kaszę gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 30 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

Warzywa umyj. Paprykę, ogórka i cukinię pokrój w małą kostkę, a czerwoną cebulę w piórka. Wszystko umieść w misce i wymieszaj z oliwą i oregano.

Krok 3

Do warzyw dodaj ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę. Sałatkę podawaj na talerzach. Dopraw do smaku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Amarantus jest zbożem bezglutenowym, więc doskonale sprawdza się w diecie osób chorych na cielakię.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z amarantusem i letnimi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kukurydzą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z amarantusem i letnimi warzywamiSałatka z amarantusem i letnimi warzywami

Ziarna amarantusa przepłucz pod bieżącą wodą, zalej 600 ml wody, dodaj kostki rosołowe, by w ten sposób doprawić danie. Całość doprowadź do wrzenia i odstaw. Kaszę gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 30 minut, mieszając od czasu do czasu.