Szybka sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka jarzynowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oraz mięso ugotowane w rosole pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do miski.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 1

Krok 2

Groszek odcedź i dodaj do warzyw. Jabłko obierz i pokrój w kostkę.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Dodatkowo możesz dodać do niej gotowane jajko oraz udekorować ją pokrojonym w półplastry jabłkiem. Aby potrawa miała bardziej wyrazisty smak, dodaj do sosu łyżkę musztardy.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka sałatka jarzynowaSzybka sałatka jarzynowa

Sałatkę jarzynowa jadł każdy – to kulinarny klasyk, który pewnie nigdy nie wyjdzie z mody. Dziś pora jednak wypróbować jej nową wersję z dodatkiem mięsa. Naszą sałatkę jarzynową przygotujesz w kilka chwil, na bazie gotowanej wołowiny oraz włoszczyzny, które zostały ci z rosołu oraz puszki groszku. Dobrze się sprawdzi zarówno podczas przyjęcia czy wizyty gości, oraz jako kolacja lub drugie śniadanie w pracy. Do klasycznego w tego typu sałatkach majonezu, polecamy dodać jeszcze sos z aromatem czosnku. Jeżeli nie przepadasz za sosem czosnkowym, z powodzeniem możesz go zastąpić sosem włoskim lub koperkowym. Całość możesz skropić również świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Do udekorowania sałatki wykorzystaj pokrojone w półplastry jabłko oraz odrobinę koperku, szczypiorku lub pietruszki.