Szybka sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka jarzynowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oraz mięso ugotowane w rosole pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do miski.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 1

Krok 2

Groszek odcedź i dodaj do warzyw. Jabłko obierz i pokrój w kostkę.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Dodatkowo możesz dodać do niej gotowane jajko oraz udekorować ją pokrojonym w półplastry jabłkiem. Aby potrawa miała bardziej wyrazisty smak, dodaj do sosu łyżkę musztardy.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka sałatka jarzynowaSzybka sałatka jarzynowa

Sałatkę jarzynowa jadł każdy – to kulinarny klasyk, który pewnie nigdy nie wyjdzie z mody. Dziś pora jednak wypróbować jej nową wersję z dodatkiem mięsa. Naszą sałatkę jarzynową przygotujesz w kilka chwil, na bazie gotowanej wołowiny oraz włoszczyzny, które zostały ci z rosołu oraz puszki groszku. Dobrze się sprawdzi zarówno podczas przyjęcia czy wizyty gości, oraz jako kolacja lub drugie śniadanie w pracy. Do klasycznego w tego typu sałatkach majonezu, polecamy dodać jeszcze sos z aromatem czosnku. Jeżeli nie przepadasz za sosem czosnkowym, z powodzeniem możesz go zastąpić sosem włoskim lub koperkowym. Całość możesz skropić również świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Do udekorowania sałatki wykorzystaj pokrojone w półplastry jabłko oraz odrobinę koperku, szczypiorku lub pietruszki.