Szybka sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka jarzynowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oraz mięso ugotowane w rosole pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do miski.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 1

Krok 2

Groszek odcedź i dodaj do warzyw. Jabłko obierz i pokrój w kostkę.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Dodatkowo możesz dodać do niej gotowane jajko oraz udekorować ją pokrojonym w półplastry jabłkiem. Aby potrawa miała bardziej wyrazisty smak, dodaj do sosu łyżkę musztardy.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka sałatka jarzynowaSzybka sałatka jarzynowa

Sałatkę jarzynowa jadł każdy – to kulinarny klasyk, który pewnie nigdy nie wyjdzie z mody. Dziś pora jednak wypróbować jej nową wersję z dodatkiem mięsa. Naszą sałatkę jarzynową przygotujesz w kilka chwil, na bazie gotowanej wołowiny oraz włoszczyzny, które zostały ci z rosołu oraz puszki groszku. Dobrze się sprawdzi zarówno podczas przyjęcia czy wizyty gości, oraz jako kolacja lub drugie śniadanie w pracy. Do klasycznego w tego typu sałatkach majonezu, polecamy dodać jeszcze sos z aromatem czosnku. Jeżeli nie przepadasz za sosem czosnkowym, z powodzeniem możesz go zastąpić sosem włoskim lub koperkowym. Całość możesz skropić również świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Do udekorowania sałatki wykorzystaj pokrojone w półplastry jabłko oraz odrobinę koperku, szczypiorku lub pietruszki.