Szybka sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szybka sałatka jarzynowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

20

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oraz mięso ugotowane w rosole pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do miski.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 1

Krok 2

Groszek odcedź i dodaj do warzyw. Jabłko obierz i pokrój w kostkę.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Dodatkowo możesz dodać do niej gotowane jajko oraz udekorować ją pokrojonym w półplastry jabłkiem. Aby potrawa miała bardziej wyrazisty smak, dodaj do sosu łyżkę musztardy.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka sałatka jarzynowaSzybka sałatka jarzynowa

Sałatkę jarzynowa jadł każdy – to kulinarny klasyk, który pewnie nigdy nie wyjdzie z mody. Dziś pora jednak wypróbować jej nową wersję z dodatkiem mięsa. Naszą sałatkę jarzynową przygotujesz w kilka chwil, na bazie gotowanej wołowiny oraz włoszczyzny, które zostały ci z rosołu oraz puszki groszku. Dobrze się sprawdzi zarówno podczas przyjęcia czy wizyty gości, oraz jako kolacja lub drugie śniadanie w pracy. Do klasycznego w tego typu sałatkach majonezu, polecamy dodać jeszcze sos z aromatem czosnku. Jeżeli nie przepadasz za sosem czosnkowym, z powodzeniem możesz go zastąpić sosem włoskim lub koperkowym. Całość możesz skropić również świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Do udekorowania sałatki wykorzystaj pokrojone w półplastry jabłko oraz odrobinę koperku, szczypiorku lub pietruszki.