
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oraz mięso ugotowane w rosole pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do miski.

Krok 2
Groszek odcedź i dodaj do warzyw. Jabłko obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Dodatkowo możesz dodać do niej gotowane jajko oraz udekorować ją pokrojonym w półplastry jabłkiem. Aby potrawa miała bardziej wyrazisty smak, dodaj do sosu łyżkę musztardy.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka jarzynowa
Sałatkę jarzynowa jadł każdy – to kulinarny klasyk, który pewnie nigdy nie wyjdzie z mody. Dziś pora jednak wypróbować jej nową wersję z dodatkiem mięsa. Naszą sałatkę jarzynową przygotujesz w kilka chwil, na bazie gotowanej wołowiny oraz włoszczyzny, które zostały ci z rosołu oraz puszki groszku. Dobrze się sprawdzi zarówno podczas przyjęcia czy wizyty gości, oraz jako kolacja lub drugie śniadanie w pracy. Do klasycznego w tego typu sałatkach majonezu, polecamy dodać jeszcze sos z aromatem czosnku. Jeżeli nie przepadasz za sosem czosnkowym, z powodzeniem możesz go zastąpić sosem włoskim lub koperkowym. Całość możesz skropić również świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Do udekorowania sałatki wykorzystaj pokrojone w półplastry jabłko oraz odrobinę koperku, szczypiorku lub pietruszki.


































