Sałatka z wołowiny po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wołowiny po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

30 dekagramów

0.25 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

sos:

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

0.33 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posyp Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Upiecz je na grillu, a następnie pokrój w plastry i odstaw na 20 minut.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos: papryczkę chilli pokrój, kolendrę posiekaj, a czosnek rozetrzyj. Połącz je łyżeczką sosu rybnego, sokiem z limonki i łyżeczką sosu sojowego. Całość wymieszaj.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w księżyce, ogórki w plastry, a cebule w krążki. Następnie wymieszaj wszystkie składniki i polej mięso przygotowanym sosem. Na koniec posyp sałatkę świeżymi listkami bazylii, kolendry oraz mięty. Podawaj.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wołowiny po tajskuSałatka z wołowiny po tajsku

Mięso posyp Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Upiecz je na grillu, a następnie pokrój w plastry i odstaw na 20 minut.