Sałatka z wołowiny po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wołowiny po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

30 dekagramów

0.25 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

sos:

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

0.33 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posyp Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Upiecz je na grillu, a następnie pokrój w plastry i odstaw na 20 minut.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos: papryczkę chilli pokrój, kolendrę posiekaj, a czosnek rozetrzyj. Połącz je łyżeczką sosu rybnego, sokiem z limonki i łyżeczką sosu sojowego. Całość wymieszaj.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w księżyce, ogórki w plastry, a cebule w krążki. Następnie wymieszaj wszystkie składniki i polej mięso przygotowanym sosem. Na koniec posyp sałatkę świeżymi listkami bazylii, kolendry oraz mięty. Podawaj.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej