Sałatka z wołowiny po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wołowiny po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

176 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

30 dekagramów

0.25 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

sos:

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

0.33 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posyp Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Upiecz je na grillu, a następnie pokrój w plastry i odstaw na 20 minut.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos: papryczkę chilli pokrój, kolendrę posiekaj, a czosnek rozetrzyj. Połącz je łyżeczką sosu rybnego, sokiem z limonki i łyżeczką sosu sojowego. Całość wymieszaj.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w księżyce, ogórki w plastry, a cebule w krążki. Następnie wymieszaj wszystkie składniki i polej mięso przygotowanym sosem. Na koniec posyp sałatkę świeżymi listkami bazylii, kolendry oraz mięty. Podawaj.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej