Sałatka z wołowiny po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wołowiny po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

30 dekagramów

0.25 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

sos:

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

0.33 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posyp Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Upiecz je na grillu, a następnie pokrój w plastry i odstaw na 20 minut.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos: papryczkę chilli pokrój, kolendrę posiekaj, a czosnek rozetrzyj. Połącz je łyżeczką sosu rybnego, sokiem z limonki i łyżeczką sosu sojowego. Całość wymieszaj.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w księżyce, ogórki w plastry, a cebule w krążki. Następnie wymieszaj wszystkie składniki i polej mięso przygotowanym sosem. Na koniec posyp sałatkę świeżymi listkami bazylii, kolendry oraz mięty. Podawaj.

Sałatka z wołowiny po tajsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wołowiny po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej