Wielowarzywna surówka na zimę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielowarzywna surówka na zimę

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 litr

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować a pomidory pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Paprykę pokroić w ćwiartki, kalafiora podzielić na drobne różyczki, ogórki obrać ze skórki i poszatkować.

Krok 4

Wszystkie warzywa dodać do garnka. Wlać olej, ocet, dodać sól i pieprz. Można też dodać cukier. Całość dusić aż kalafior będzie miękki.

Krok 5

Surówkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej