Wielowarzywna surówka na zimę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielowarzywna surówka na zimę

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 litr

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować a pomidory pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Paprykę pokroić w ćwiartki, kalafiora podzielić na drobne różyczki, ogórki obrać ze skórki i poszatkować.

Krok 4

Wszystkie warzywa dodać do garnka. Wlać olej, ocet, dodać sól i pieprz. Można też dodać cukier. Całość dusić aż kalafior będzie miękki.

Krok 5

Surówkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Naleśniki chińskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej