Składniki
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 litr
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkować a pomidory pokroić w ćwiartki.
Krok 2
Marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Paprykę pokroić w ćwiartki, kalafiora podzielić na drobne różyczki, ogórki obrać ze skórki i poszatkować.
Krok 4
Wszystkie warzywa dodać do garnka. Wlać olej, ocet, dodać sól i pieprz. Można też dodać cukier. Całość dusić aż kalafior będzie miękki.
Krok 5
Surówkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej