
Składniki
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 kilogram
1 litr
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkować a pomidory pokroić w ćwiartki.
Krok 2
Marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Paprykę pokroić w ćwiartki, kalafiora podzielić na drobne różyczki, ogórki obrać ze skórki i poszatkować.
Krok 4
Wszystkie warzywa dodać do garnka. Wlać olej, ocet, dodać sól i pieprz. Można też dodać cukier. Całość dusić aż kalafior będzie miękki.
Krok 5
Surówkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej