Wielowarzywna surówka na zimę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielowarzywna surówka na zimę

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 kilogram

1 litr

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować a pomidory pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Paprykę pokroić w ćwiartki, kalafiora podzielić na drobne różyczki, ogórki obrać ze skórki i poszatkować.

Krok 4

Wszystkie warzywa dodać do garnka. Wlać olej, ocet, dodać sól i pieprz. Można też dodać cukier. Całość dusić aż kalafior będzie miękki.

Krok 5

Surówkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielowarzywna surówka na zimę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej