Złociste pałeczki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste pałeczki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

953 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

289 osób wydrukowało

Pobierz pdf

411 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyj, osusz a następnie natnij nożem skórę dookoła kostek.

Złociste pałeczki z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Osuszone pałki skrop oliwą, posyp równomiernie Przyprawą Knorr i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Złociste pałeczki z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Naczynie przykryj folią aluminiowa i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 50 minut. Aby pałki nabrały rumianego koloru, odkryj naczynie na 3 minuty przed końcem pieczenia i ponownie wstaw do piekarnika.

Złociste pałeczki z kurczaka - Krok 3
24

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Chmal

    Katarzyna Chmal , 01.03.2020

    Zamierzam dzisiaj zrobić takie pałeczki z kurczaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kulinarne przeboje

    Kulinarne przeboje , 02.12.2014

    Zapraszam na pyszne bezy ;) http://kulinarneprzeboje.pl/2014/12/02/najlepsza-beza-przepis-na-bezy/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Raszka

    Adam Raszka , 02.12.2014

    SMACZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Buraszewska

    Lucyna Buraszewska , 02.12.2014

    po co knorrr, lepiej naturalne przyprawy!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Besztak

    Bogusława Besztak , 02.12.2014

    Wszystko co żyje, nie chce być zjedzone. Tylko człowiek zabija dla przyjemności. Jeśli jesteśmy drapieżnikami, to zabijajmy tylko z głodu , zwierzęta czują , myślą i boją się tak jak człowiek, gdy ma być zabity i te hodowle , to nie do przyjęcia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kubicki

    Andrzej Kubicki , 02.12.2014

    Znaczy innych jadasz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Monko

    Irena Monko , 02.12.2014

    Tylko wygląda pięknie,ale niepotrzebnie dodany knorr.Te wszystkie przyprawy typu knorr,wegeta-to największe paskudztwo,żeby nie powiedzieć...trucizna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Monikowski

    Maciej Monikowski , 02.12.2014

    Wygląda niezwykle apetycznie :) mniamm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Besztak

    Bogusława Besztak , 01.12.2014

    Nie jadam swoich przyjaciół.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Motylińska

    Ewa Motylińska , 01.12.2014

    Pychotka!!! chyba jeszcze coś zjem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Niemiec

    Tomasz Niemiec , 01.12.2014

    Uprzejmie proszę o niepublikowanie tego typu postów po godzinie 18.00. Jestem na diecie i już mi skręca żołądek!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Kutzner

    Piotr Kutzner , 01.12.2014

    lubie gotować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kieda

    Andrzej Kieda , 01.12.2014

    Do wódeczki i piwunia w sam raz :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożenna Gębala

    Bożenna Gębala , 01.12.2014

    dodac przypraw wychodowanych we wlasnym ogrodku i niech sie Knorr schowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Kukuła

    Paweł Kukuła , 01.12.2014

    Przeciez to jest pieczone a nie smazone....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maryla Wiernicka

    Maryla Wiernicka , 01.12.2014

    plastikowe kurczaki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romek Dopadlo

    Romek Dopadlo , 01.12.2014

    na sam widok już mi ślinka leci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Mielczarek

    Janusz Mielczarek , 01.12.2014

    Lubię to smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Bomersbach

    Adam Bomersbach , 01.12.2014

    robię dużo lepsze i prostrze a tańsze bo z całego kurczaka,mięsko bardziej urozmajcone.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Wlodarczyk

    Jurek Wlodarczyk , 01.12.2014

    Mirko oto szynka z szynkowara, proste i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Kazimierczuk

    Elzbieta Kazimierczuk , 01.12.2014

    Mniam mniam,,znowu ,zajadacie ,dziewczyny ,nie dziwie sie ,proste ,a jak pyszne,,,smacznego,,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Pietras-Kielar

    Genowefa Pietras-Kielar , 01.12.2014

    Koleżanko,jadłaś te udka???? dobre????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Besztak

    Bogusława Besztak , 01.12.2014

    Jacek czy to twoje papużki ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 01.12.2014

    jakie smakowite jedzonko choć dietetycy na pewno powiedzą że to niezdrowe bo smażone.ale ja takie własnie lubię.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Złociste pałeczki z kurczakaZłociste pałeczki z kurczaka

Przygotowanie złocistych pałek z kurczaka jest prostsze niż mogłoby się wydawać, co świetnie udowadnia poniższy przepis. Mięso na początek starannie umyj i osusz za pomocą jednorazowych ręczników kuchennych. Delikatnie natnij ostrym nożem skórkę dookoła kostek kurczaka. Mięso przełóż do miski i wymieszaj z oliwą i przyprawą do złotego kurczaka. Następnie umieść całość w naczyniu żaroodpornym. Ilość składników potrzebnych do zrobienia pałek z kurczaka w piekarniku policzysz na palcach jednej ręki – właśnie w prostocie tkwi sekret tego znakomitego dania. Przekonaj się, jak przyjemne może być przyrządzenie pysznego obiadu, wypróbowując przepis na pałki z kurczaka.

Dla kogo? Pieczone pałki z kurczaka przypadną do gustu wszystkim fanom mięsa drobiowego. Jego delikatny smak zostanie wzbogacony mieszanką przypraw, dzięki której każdy kęs będzie wywoływał zachwyt wszystkich smakoszów zebranych przy stole. Przepisem na pałki z kurczaka powinni zainteresować się kucharze, którzy lubią proste, ale efektowne gotowanie.

Na jaką okazję? Smakowity obiad dla całej rodziny? Z tym zadaniem pałki z kurczaka z piekarnika poradzą sobie celująco! Bez problemu dopasujesz ilość składników do liczby osób, którą planujesz nakarmić. Pieczone pałki z kurczaka śmiało podasz nawet podczas bardziej uroczystego świątecznego posiłku.

Czy wiesz, że? Zrobienie soczystych pałeczek z kurczaka nie jest trudne, lecz warto pamiętać o kilku wskazówkach. Ważne jest, aby wcześniej odpowiednio nagrzać piekarnik. Mięso na pieczone pałki z kurczaka powinno piec się owinięte folią aluminiową – dzięki takiemu zabiegowi nie wysuszy się w trakcie podgrzewania. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj pałki z kurczaka – zyskają chrupiącą skórkę.

Dla urozmaicenia: Gotowe danie zaserwujesz na wiele różnych sposobów. Pałki z kurczaka podawaj udekorowane gałązką ziół, np. świeżego rozmarynu. Świetnym dodatkiem do pałek z piekarnika będą domowe frytki (dla odmiany wypróbuj wariantu z batatów) lub upieczone ziemniaki w mundurkach. Sprawdzi się również ugotowany na sypko ryż polany sosem o aksamitnej konsystencji, np. curry lub orzechowy.