Pieczone udka z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

2237 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

605 osób wydrukowało

Pobierz pdf

871 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

12 sztuk

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj i osusz, a następnie posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem.

Pieczone udka z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w ćwiartki i włóż do naczynia żaroodpornego. Każde z udek zawiń w 3 plastry boczku i ułóż na cebuli.

Pieczone udka z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Bulion wlej do naczynia, a następnie wstaw je do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 50 minut. W międzyczasie udka polewaj powstałym podczas pieczenia sosem.

Pieczone udka z boczkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pieczenia możesz użyć również innych warzyw: dodaj marchewkę, pietruszkę oraz pora i czosnek. Aromat potrawy będzie niesamowity!

106

Opinie o przepisie

  • Mariusz Cichonski

    Mariusz Cichonski

    Jesss!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Dziewński

    Marian Dziewński

    Musimy sprubować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Kubacki

    Wacław Kubacki

    Smaczne - dużo kalorii

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Maciejewska

    Ewa Maciejewska

    e ,tam tłuszcz Ale jak pachnie i smakuje!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Piątkowska

    Jola Piątkowska

    Apetyczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Oniszczuk

    Grzegorz Oniszczuk

    Piekąc w garnku rzymskim jest znacznie lepsze .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Graff

    Henryk Graff

    Przestań pisać przyjedz i zrób bo to smacznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Woch

    Eugeniusz Woch

    mmmmm.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Z-a Gosia

    Z-a Gosia

    Robilam tylko na ryżu z warzywami super sprawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Pratnicka

    Nina Pratnicka

    Nie jem mięsa ale wyglądają apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Kwadrans

    Mirosław Kwadrans

    Ja osobiście wolę ośmiorniczki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Tutka

    Krzysztof Tutka

    Jak Terenia zrobi ! Tęsknie !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Wojcik

    Urszula Wojcik

    Napewno jest bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Herman Weienberg

    Herman Weienberg

    Maak je dat een keer voor mij ? Alisa Prokopenko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Ławrecki

    Czesław Ławrecki

    A ja lubię nie przepisy a udka!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Pawłowska

    Paulina Pawłowska

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Pilat

    Jan Pilat

    Do tego można dodać troszkę jarzyn sam próbowałem smacznego Pozdro

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Cisak

    Barbara Cisak

    Wyglądają apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Senczuk Krzysztof

    Senczuk Krzysztof

    pychota,piekna fotka ide musza cos skasac,tak mnie ssie teraz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Refael

    Barbara Refael

    Jak można palce lizać jak to wirtualne ,Anetko ty zawsze tylko kusisz i robisz smaka , a resztę sami sobie zróbcie fajna jesteś

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Jerzy Kołodziej

    Elzbieta Jerzy Kołodziej

    chociaż nie zdrowe -ale pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek

    Napewno zrobie.Juz mi slinka cieknie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Kasperek

    Renata Kasperek

    a wy obie tylko gotujecie zamawiam katering do pracy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danka Romaniuk

    Danka Romaniuk

    Wyglądają pysznie i chyba tak smakują

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Gawlinski

    Leszek Gawlinski

    Kusicielki!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Zebala

    Artur Zebala

    Polecam jeszcze dodac trchoe pieczarek i czerwonej papryki pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leif Ilmestrand

    Leif Ilmestrand

    Var sitter dessa ben på ett lamm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kruszczak

    Jolanta Kruszczak

    Juz byśmy to jadły. Ciocia Jola ,Kasia i Oliwka .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Ficner

    Piotr Ficner

    Slinka, cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Dzikowska

    Alicja Dzikowska

    Proponuję takk samo przyrządzone ale pieczone w folii aluminiowej (każde osobno owinięte)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone udka z boczkiemPieczone udka z boczkiem

Za udkami z kurczaka przepadają zarówno najmłodsi, jak i dorośli. Jak przygotować je jednak w nieco innej formie niż dotychczas? Wypróbuj przepis na pieczone udka zawijane w boczku! Takie połączenie z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto tylko odważy się spróbować!

Dla kogo?

Dla chcących rozsmakować się w aromatycznym, mięsnym zestawieniu. Dla wielbicieli boczku!

Na jaką okazję?

Tak przygotowane udka z boczkiem świetnie sprawdzą się na obiad dla całej rodziny! Będą też idealne na większe uroczystości.

Czy wiesz, że?

Przygotowywanie bekonu to jeden z najstarszych sposobów przyrządzania mięsa - Chińczycy solili boczek już 1500 lat p.n.e.!

Dla urozmaicenia:

Pieczone udka w boczku świetnie będą się komponować z ziemniaczanym purée lub sałatką.