Składniki
4 sztuki
3 łyżki
12 sztuk
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka umyj i osusz, a następnie posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem.
Krok 2
Cebule pokrój w ćwiartki i włóż do naczynia żaroodpornego. Każde z udek zawiń w 3 plastry boczku i ułóż na cebuli.
Krok 3
Bulion wlej do naczynia, a następnie wstaw je do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 50 minut. W międzyczasie udka polewaj powstałym podczas pieczenia sosem.
Dobra rada:
Do pieczenia możesz użyć również innych warzyw: dodaj marchewkę, pietruszkę oraz pora i czosnek. Aromat potrawy będzie niesamowity!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone udka z boczkiem
Za udkami z kurczaka przepadają zarówno najmłodsi, jak i dorośli. Jak przygotować je jednak w nieco innej formie niż dotychczas? Wypróbuj przepis na pieczone udka zawijane w boczku! Takie połączenie z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto tylko odważy się spróbować!
Dla kogo?
Dla chcących rozsmakować się w aromatycznym, mięsnym zestawieniu. Dla wielbicieli boczku!
Na jaką okazję?
Tak przygotowane udka z boczkiem świetnie sprawdzą się na obiad dla całej rodziny! Będą też idealne na większe uroczystości.
Czy wiesz, że?
Przygotowywanie bekonu to jeden z najstarszych sposobów przyrządzania mięsa - Chińczycy solili boczek już 1500 lat p.n.e.!
Dla urozmaicenia:
Pieczone udka w boczku świetnie będą się komponować z ziemniaczanym purée lub sałatką.