PRZEPISY.PL
Cannelloni z mięsem - autor: przepisy.pl

Cannelloni z mięsem

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
926
osób dodało do Mniamlisty
926
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oliwa z oliwek
  • śmietana 22%200 ml
Cannelloni z mięsem – krok 1

Krok 1

Posiekaj cebulę w kostkę, podsmaż chwilę na oliwie i dodaj mielone mięso. Smaż całość do momentu, gdy mięso będzie suche.
Cannelloni z mięsem – krok 2

Krok 2

Rozmieszaj Fix Pikantne Bolognese z chilli Knorr z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. Dodaj go do mięsa i gotuj razem do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Następnie odstaw do ostudzenia.
Cannelloni z mięsem – krok 3

Krok 3

Wysmaruj naczynie żaroodporne oliwą. Faszeruj sosem surowe rurki makaronu i ułóż je w przygotowanym naczyniu. Zalej je śmietaną 22%, następnie posyp serem i nakryj folią aluminiową.
Cannelloni z mięsem – krok 4

Krok 4

Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 90 stopni przez 30-40 minut. Zdejmij folię, gdy makaron będzie miękki i lekko zapiecz do momentu, kiedy ser na wierzchu się zrumieni.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Pikantne Bolognese z chili KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

641
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
405
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Trudne
1268
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Średnie
366
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe