
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
16 sztuk
1 sztuka
100 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę w kostkę, podsmaż chwilę na oliwie i dodaj mielone mięso. Smaż całość do momentu, gdy mięso będzie suche.

Krok 4
Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30-40 minut. Zdejmij folię, gdy makaron będzie miękki i lekko zapiecz do momentu, kiedy ser na wierzchu się zrumieni.

Krok 3
Wysmaruj naczynie żaroodporne oliwą. Faszeruj sosem surowe rurki makaronu i ułóż je w przygotowanym naczyniu. Zalej je śmietaną 22%, następnie posyp serem i nakryj folią aluminiową.

Krok 2
Rozmieszaj Fix Pikantne Bolognese z chilli Knorr z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. Dodaj go do mięsa i gotuj razem do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Następnie odstaw do ostudzenia.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni z mięsem
Makaron cannelloni to doskonała baza do przygotowania smacznego i wyjątkowego dania. Zainspiruj się i wypełnij go wyrazistym farszem, którego podstawą jest mięso mielone. Sięgnij po jego dowolny rodzaj, np. wołowe, wieprzowe lub mieszane. Podsmaż je na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek oraz drobno posiekanej cebuli. Wyrazisty aromat zapewni mu odpowiednia mieszanka przypraw – w szczególności suszonych liści kolendry, bazylii i oregano. Wypróbuj również wariantu z pomidorami oraz pikantną papryką chili. Do przygotowania cannelloni z mięsem niezbędny będzie sos bolognese. Zadbaj o to, aby całość miała gęstą konsystencję – dzięki temu z łatwością przełożysz farsz do surowych rurek makaronu. Gotowe cannelloni piecz w piekarniku rozgrzanym do 190° C. Oprósz je startym żółtym serem. Danie podawaj na ciepło z dodatkiem sosu beszamelowego, udekorowane natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi. Świetnie sprawdzi się na obiad lub ciepłą kolację. Koniecznie wypróbuj nasz przepis i przyrządź pyszne danie makaronowe.