Cannelloni z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

276 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

2 opakowania

1 sztuka

350 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj serek, tuńczyka pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz natkę. Dopraw do smaku.

Krok 2

Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij rurki cannelloni farszem. Jeśli nie masz rękawa, możesz użyć worka foliowego z odciętym rogiem. Naczynie do zapiekania posmaruj margaryną i ułóż w nim cannelloni.

Krok 3

Fix rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do naczynia z rurkami.

Krok 4

Pomidory pokrój w centymetrową kostkę, posyp danie. Ser pokrój w plastry i rozłóż na wierzchu. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez ok. 40 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Edyta Stankowska

    Edyta Stankowska , 21.10.2015

    Przy okazji przygotowywania cannelloni z tuńczykiem odkryłam fantastyczną, pyszną i szybką pastę do pieczywa. Mówię tu o farszu. Tuńczyk w towarzystwie serka Philadelphia z cebulką i papryką jest równie pyszny na kanapce co i w makaronie! Szczerze polecam wypróbować!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z tuńczykiemCannelloni z tuńczykiem

Wariantów nadziewania cannelloni jest wiele – przygotuj ten z sugerowanego przepisu. Danie łączy w sobie wyrazisty smak soczystego tuńczyka, delikatnej mozzarelli oraz aromatycznych przypraw. Będzie świetną inspiracją na przyrządzenie apetycznego obiadu dla większej liczby osób. Na początek w misce wymieszaj kremowy serek, kawałki tuńczyka i pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, a także natkę pietruszki. Farsz dopraw pieprzem oraz solą i napełnij nim rurki makaronu (najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego) – następnie umieść całość w naczyniu żaroodpornym. Aromatyczny sos, który będzie smacznym uzupełnieniem dania, przygotujesz, mieszając zawartość torebki z wodą. Wlej go do naczynia z rurkami i posyp wszystko pokrojonymi pomidorami. Mozzarellę podziel i rozłóż na wierzchu – włóż do rozgrzanego piekarnika na kilkadziesiąt minut. Po tym czasie danie będzie już gotowe do podania – serwuj udekorowane listkami bazylii lub gałązką rozmarynu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami jest dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!