
Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
2 opakowania
1 sztuka
350 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj serek, tuńczyka pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz natkę. Dopraw do smaku.
Krok 2
Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij rurki cannelloni farszem. Jeśli nie masz rękawa, możesz użyć worka foliowego z odciętym rogiem. Naczynie do zapiekania posmaruj margaryną i ułóż w nim cannelloni.
Krok 3
Fix rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do naczynia z rurkami.
Krok 4
Pomidory pokrój w centymetrową kostkę, posyp danie. Ser pokrój w plastry i rozłóż na wierzchu. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez ok. 40 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni z tuńczykiem
Wariantów nadziewania cannelloni jest wiele – przygotuj ten z sugerowanego przepisu. Danie łączy w sobie wyrazisty smak soczystego tuńczyka, delikatnej mozzarelli oraz aromatycznych przypraw. Będzie świetną inspiracją na przyrządzenie apetycznego obiadu dla większej liczby osób. Na początek w misce wymieszaj kremowy serek, kawałki tuńczyka i pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, a także natkę pietruszki. Farsz dopraw pieprzem oraz solą i napełnij nim rurki makaronu (najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego) – następnie umieść całość w naczyniu żaroodpornym. Aromatyczny sos, który będzie smacznym uzupełnieniem dania, przygotujesz, mieszając zawartość torebki z wodą. Wlej go do naczynia z rurkami i posyp wszystko pokrojonymi pomidorami. Mozzarellę podziel i rozłóż na wierzchu – włóż do rozgrzanego piekarnika na kilkadziesiąt minut. Po tym czasie danie będzie już gotowe do podania – serwuj udekorowane listkami bazylii lub gałązką rozmarynu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami jest dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!