Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

9 sztuk

100 gramów

100 mililitrów

80 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 litr

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z soli opłukać, przyprawić solą i przyprawą i odstawić na 15 minut. Następnie rurki canneloni wypełnić rybą, włożyć od wrzątku z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr, gotować na małym ogniu ok 4 minut, delikatnie wyjąć i odcedzić.

Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać wyciśnięty czosnek i liście szpinaku, smażyć ok 4 minut. Następnie dodać śmietankę, połowę startego parmezanu, gotować do zgęstnienia sosu.

Krok 3

Rurki canneloni ułożć w naczyniu żaroodpornym, na górę ułożyć sos szpinakowo serowy, posypać pozostałym parmezanem, posypać połową dymki, zapiec w piekarniku ok 15-20 minut.

Edyta Chojnowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej