Cannelloni z mięsem z dorsza i pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z dorszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

25 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

15 gramów

175 gramów

75 gramów

300 gramów

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki. Umyj pora, pokrój go na talarki. Oczyszczone pieczarki posiekaj w plastry.

Krok 2

Na patelni rozpuść masło, podduś na nim pieczarki i pora, dodaj filety dorsza, duś 5 - 10 min.

Krok 3

Pod koniec duszenia dodaj serek. Całość dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gotowym farszem nadziewaj cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Zalej makaron wywarem powstałym z rozpuszczenia 1/2 kostki rosołowej w 1/2 szklanki wody. Gotuj na małym ogniu 5 - 10 min. Po tym czasie wyjmij rurki z wywaru i odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Przestudzone panieruj w mace, jajku i w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smaż na patelni w dużej ilości tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej