Cannelloni z mięsem z dorsza i pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z dorszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

75 gramów

1 szczypta

300 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

15 gramów

3 łyżki

0.5 sztuki

25 gramów

3 sztuki

175 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki. Umyj pora, pokrój go na talarki. Oczyszczone pieczarki posiekaj w plastry.

Krok 2

Na patelni rozpuść masło, podduś na nim pieczarki i pora, dodaj filety dorsza, duś 5 - 10 min.

Krok 3

Pod koniec duszenia dodaj serek. Całość dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gotowym farszem nadziewaj cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Zalej makaron wywarem powstałym z rozpuszczenia 1/2 kostki rosołowej w 1/2 szklanki wody. Gotuj na małym ogniu 5 - 10 min. Po tym czasie wyjmij rurki z wywaru i odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Przestudzone panieruj w mace, jajku i w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smaż na patelni w dużej ilości tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej