
Składniki
1 szklanka
75 gramów
1 szczypta
300 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 szczypta
15 gramów
3 łyżki
0.5 sztuki
25 gramów
3 sztuki
175 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na kawałki. Umyj pora, pokrój go na talarki. Oczyszczone pieczarki posiekaj w plastry.
Krok 2
Na patelni rozpuść masło, podduś na nim pieczarki i pora, dodaj filety dorsza, duś 5 - 10 min.
Krok 3
Pod koniec duszenia dodaj serek. Całość dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Gotowym farszem nadziewaj cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Zalej makaron wywarem powstałym z rozpuszczenia 1/2 kostki rosołowej w 1/2 szklanki wody. Gotuj na małym ogniu 5 - 10 min. Po tym czasie wyjmij rurki z wywaru i odstaw do ostygnięcia.
Krok 6
Przestudzone panieruj w mace, jajku i w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smaż na patelni w dużej ilości tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej