
Składniki
1 szklanka
75 gramów
1 szczypta
300 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 szczypta
15 gramów
3 łyżki
0.5 sztuki
25 gramów
3 sztuki
175 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na kawałki. Umyj pora, pokrój go na talarki. Oczyszczone pieczarki posiekaj w plastry.
Krok 2
Na patelni rozpuść masło, podduś na nim pieczarki i pora, dodaj filety dorsza, duś 5 - 10 min.
Krok 3
Pod koniec duszenia dodaj serek. Całość dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Gotowym farszem nadziewaj cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Zalej makaron wywarem powstałym z rozpuszczenia 1/2 kostki rosołowej w 1/2 szklanki wody. Gotuj na małym ogniu 5 - 10 min. Po tym czasie wyjmij rurki z wywaru i odstaw do ostygnięcia.
Krok 6
Przestudzone panieruj w mace, jajku i w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smaż na patelni w dużej ilości tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej