Cannelloni z mięsem z dorsza i pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z dorszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

25 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

15 gramów

175 gramów

75 gramów

300 gramów

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki. Umyj pora, pokrój go na talarki. Oczyszczone pieczarki posiekaj w plastry.

Krok 2

Na patelni rozpuść masło, podduś na nim pieczarki i pora, dodaj filety dorsza, duś 5 - 10 min.

Krok 3

Pod koniec duszenia dodaj serek. Całość dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gotowym farszem nadziewaj cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Zalej makaron wywarem powstałym z rozpuszczenia 1/2 kostki rosołowej w 1/2 szklanki wody. Gotuj na małym ogniu 5 - 10 min. Po tym czasie wyjmij rurki z wywaru i odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Przestudzone panieruj w mace, jajku i w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smaż na patelni w dużej ilości tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z dorszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej