Cannelloni

39 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (39)

Cannelloni z mozzarellą i suszonymi pomidorami

35

łatwe

50 min.
Cannelloni, mozzarella i pomidory — przygotuj pełne smaków danie inspirowane kuchnią włoską. Dobr...
Cannelloni Bolognese

29

łatwe

60 min.
Cannelloni z mięsem

23

łatwe

60 min.
Makaron cannelloni to doskonała baza do przygotowania smacznego i wyjątkowego dania. Zainspiruj s...
Makaron z kurczakiem i kukurydzą

27

łatwe

30 min.
Makaron z kukurydzą to prosty, smaczny i szybki obiad, idealny do pracy czy na uczelnię. Makaron...
Cannelloni ze szpinakiem

11

łatwe

45 min.
Włoski makaron, który wyglądem przypomina rurki, ludzkość zna już od 200 lat. Cannelloni – bo o n...
Cannelloni z łososiem

2

łatwe

60 min.
Nadziewając makaronowe rurki łososiem oraz szpinakiem, przyrządzisz pyszny wykwintny obiad dla ki...
Cannelloni serowe ze szpinakiem

10

łatwe

60 min.
Szukasz sposobu na przygotowanie dania ze szpinakiem? Świetnym rozwiązaniem będzie cannelloni pod...
Zapiekane cannelloni z cukinią

12

łatwe

60 min.
Wypełniając canelloni farszem z cukinii, mozzarelli i kremowego serka ricotta, przyrządzisz wyśmi...
Cannelloni z serem feta

5

łatwe

60 min.
Przyrządź smaczne danie makaronowe na bazie tego przepisu. Łączy ono wyrazisty ser feta z delikat...
Cannelloni ze szpinakiem i serem feta

3

łatwe

60 min.
Wypróbuj przepis na danie z kuchni włoskiej, bogate w smaki i aromaty, czyli cannelloni ze szpina...
Cannelloni z kremowym szpinakiem

4

łatwe

60 min.
Cannelloni z kremowym szpinakiem to pyszna, a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu propozyc...
Cannelloni z dynią, twarożkiem i szpinakiem

7

łatwe

45 min.
Canelloni to włoski makaron, którego kształt przypomina rurki. To klasyczny rodzaj pasty, która n...
Cannelloni z tuńczykiem

12

łatwe

60 min.
Wariantów nadziewania cannelloni jest wiele – przygotuj ten z sugerowanego przepisu. Danie łączy...
Cannelloni z mięsem i kaparami

3

łatwe

45 min.
Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Cannelloni to uniwersalna i apetyczna propozycja...
Zapiekanka z soczewicą

2

łatwe

60 min.
Co dziś na obiad? Canneloni nadziewane soczewicą! Grube rurki makaronu proponujemy nadziać ziarna...
Mięsne cannelloni

6

średnie

45 min.
Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami

4

łatwe

60 min.
Nadziewany makaron cannelloni to popularne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Poznaj ciekawy...
Cannelloni na słodko

3

średnie

60 min.
Cannelloni z kurczakiem

2

średnie

45 min.
Cannelloni z dorszem

2

średnie

45 min.

Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - CannelloniCannelloni

Stwórz danie w prawdziwie włoskim stylu! Pomogą Ci w tym cannelloni. Duże rurki o średnicy około 2 - 3 cm pomieszczą w sobie same najsmaczniejsze farsze. Śmiało nadziewaj je rozmaitymi serami, mięsem czy szpinakiem. I pamiętaj, że makaronowe rurki wprost uwielbiają towarzystwo sosów! Klasyczny pomidorowy czy słynny beszamelowy? W asyście każdego z nich cannelloni czują się wyśmienicie. Wypróbuj nasze pomysły na potrawy z użyciem makaronu. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Propozycje z makaronem cannelloni przypadną do gustu osobom rozsmakowanym w kuchni z włoskim akcentem. Co więcej, danie nie tylko smakuje wyśmienicie, ale i wygląda bardzo apetycznie. Wprost trudno będzie mu się oprzeć. Fani makaronu szykujcie się!

Na jaką okazję?

Przepis na sukces? Smakowite cannelloni to znakomita koncepcja na każdą uroczystość i nie tylko. Rodzinny obiad, romantyczna randka, kolacja w gronie znajomych? Bez wątpienia wszyscy będą zachwyceni smakiem potrawy z dodatkiem makaronu.

Czy wiesz, że?

Cannelloni po włosku oznacza duże rury bądź duże trzciny. To makaron znany także pod nazwą manicotti. Bardzo popularnym sosem wykorzystywanym do polania rurek cannelloni jest sos beszamelowy. To nic innego jak zasmażka z mąki na maśle i z dodatkiem mleka. Sos został wymyślony prawdopodobnie przez francuskiego markiza de Nointel - Louisa de Béchameil, skąd też wzięła się nazwa słynnego przysmaku.

Dla urozmaicenia:

Warto pamiętać, żeby rurek cannelloni nie gotować przed pieczeniem. Można za to wypełniać je rozmaitymi składnikami. Często makaron nadziewa się serami (feta lub ricotta), mielonym mięsem lub szpinakiem. Potrawy z dodatkiem cannelloni smakują wyśmienicie zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Niebo w gębie!