Przepisy na Cannelloni | Przepisy.pl

Przepisy na Cannelloni

39 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (39)

Cannelloni z mozzarellą i suszonymi pomidorami
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Cannelloni, mozzarella i pomidory — przygotuj pełne smaków danie inspirowane kuchnią włoską. Dobr...
Cannelloni Bolognese
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cannelloni z mięsem
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Makaron cannelloni to doskonała baza do przygotowania smacznego i wyjątkowego dania. Zainspiruj s...
Zapiekane cannelloni Toscana
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jak wiadomo, podstawą kuchni włoskiej jest makaron. Można go jeść z sosem lub też zapiec. Dziś sk...
Makaron z kurczakiem i kukurydzą
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Makaron z kukurydzą to prosty, smaczny i szybki obiad, idealny do pracy czy na uczelnię. Makaron...
Cannelloni ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Włoski makaron, który wyglądem przypomina rurki, ludzkość zna już od 200 lat. Cannelloni – bo o n...
Cannelloni z łososiem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Nadziewając makaronowe rurki łososiem oraz szpinakiem, przyrządzisz pyszny wykwintny obiad dla ki...
Cannelloni serowe ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz sposobu na przygotowanie dania ze szpinakiem? Świetnym rozwiązaniem będzie cannelloni pod...
Zapiekane cannelloni z cukinią
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wypełniając canelloni farszem z cukinii, mozzarelli i kremowego serka ricotta, przyrządzisz wyśmi...
Cannelloni z serem feta
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przyrządź smaczne danie makaronowe na bazie tego przepisu. Łączy ono wyrazisty ser feta z delikat...
Cannelloni z kremowym szpinakiem
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cannelloni z kremowym szpinakiem to pyszna, a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu propozyc...
Cannelloni ze szpinakiem i serem feta
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wypróbuj przepis na danie z kuchni włoskiej, bogate w smaki i aromaty, czyli cannelloni ze szpina...
Cannelloni z tuńczykiem
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wariantów nadziewania cannelloni jest wiele – przygotuj ten z sugerowanego przepisu. Danie łączy...
Cannelloni z dynią, twarożkiem i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Canelloni to włoski makaron, którego kształt przypomina rurki. To klasyczny rodzaj pasty, która n...
Cannelloni z mięsem i kaparami
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Cannelloni to uniwersalna i apetyczna propozycja...
Zapiekanka z soczewicą
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Co dziś na obiad? Canneloni nadziewane soczewicą! Grube rurki makaronu proponujemy nadziać ziarna...
Mięsne cannelloni
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Nadziewany makaron cannelloni to popularne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Poznaj ciekawy...
Cannelloni na słodko
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Cannelloni z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Cannelloni z dorszem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Cannelloni z warzywami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cannelloni z warzywami to doskonała propozycja nie tylko dla miłośników włoskiej kuchni, ale dla...

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - CannelloniCannelloni

Stwórz danie w prawdziwie włoskim stylu! Pomogą Ci w tym cannelloni. Duże rurki o średnicy około 2 - 3 cm pomieszczą w sobie same najsmaczniejsze farsze. Śmiało nadziewaj je rozmaitymi serami, mięsem czy szpinakiem. I pamiętaj, że makaronowe rurki wprost uwielbiają towarzystwo sosów! Klasyczny pomidorowy czy słynny beszamelowy? W asyście każdego z nich cannelloni czują się wyśmienicie. Wypróbuj nasze pomysły na potrawy z użyciem makaronu. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Propozycje z makaronem cannelloni przypadną do gustu osobom rozsmakowanym w kuchni z włoskim akcentem. Co więcej, danie nie tylko smakuje wyśmienicie, ale i wygląda bardzo apetycznie. Wprost trudno będzie mu się oprzeć. Fani makaronu szykujcie się!

Na jaką okazję?

Przepis na sukces? Smakowite cannelloni to znakomita koncepcja na każdą uroczystość i nie tylko. Rodzinny obiad, romantyczna randka, kolacja w gronie znajomych? Bez wątpienia wszyscy będą zachwyceni smakiem potrawy z dodatkiem makaronu.

Czy wiesz, że?

Cannelloni po włosku oznacza duże rury bądź duże trzciny. To makaron znany także pod nazwą manicotti. Bardzo popularnym sosem wykorzystywanym do polania rurek cannelloni jest sos beszamelowy. To nic innego jak zasmażka z mąki na maśle i z dodatkiem mleka. Sos został wymyślony prawdopodobnie przez francuskiego markiza de Nointel - Louisa de Béchameil, skąd też wzięła się nazwa słynnego przysmaku.

Dla urozmaicenia:

Warto pamiętać, żeby rurek cannelloni nie gotować przed pieczeniem. Można za to wypełniać je rozmaitymi składnikami. Często makaron nadziewa się serami (feta lub ricotta), mielonym mięsem lub szpinakiem. Potrawy z dodatkiem cannelloni smakują wyśmienicie zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Niebo w gębie!