Cannelloni z mięsem mielonym i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

200 mililitrów

200 gramów

0.25 szklanki

200 gramów

18 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

Krok 6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

Krok 7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej