
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
200 mililitrów
200 gramów
0.25 szklanki
200 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oleju podsmaż mięso mielone.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
Krok 6
Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
Krok 7
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej