
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
200 mililitrów
200 gramów
0.25 szklanki
200 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oleju podsmaż mięso mielone.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
Krok 6
Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
Krok 7
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej