
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
200 mililitrów
200 gramów
0.25 szklanki
200 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oleju podsmaż mięso mielone.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
Krok 6
Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
Krok 7
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej