PRZEPISY.PL

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • woda100 ml
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • oregano1 szczypta
  • bazylia1 szczypta
  • czosnek ząbki 2 szt
  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • mięso mielone500 g
  • serek topiony200 g
  • ser żółty starty 0.25 szklanki
  • feta200 g
  • cannelloni18 szt
  • Krok 1

    Na oleju podsmaż mięso mielone.
  • Krok 2

    Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 3

    Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  • Krok 5

    Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
  • Krok 6

    Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
  • Krok 7

    Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

28
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
11
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
40
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie