Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
200 mililitrów
200 gramów
0.25 szklanki
200 gramów
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oleju podsmaż mięso mielone.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.
Krok 6
Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.
Krok 7
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej