Cannelloni z mięsem mielonym i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z mięsem mielonym i fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

200 mililitrów

200 gramów

0.25 szklanki

200 gramów

18 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju podsmaż mięso mielone.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do mięsa, następnie przypraw bazylią i oregano, dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj, duś jeszcze chwilkę, odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Gdy ostygnie dodaj rozdrobnioną fetę, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przygotowanym farszem nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Przygotuj sos: zagotuj wodę ze śmietaną, ciągle mieszając dodaj roztopiony serek topiony.

Krok 6

Gotowym sosem polej rurki. Obficie posyp serem żółtym.

Krok 7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z mięsem mielonym i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej