
Składniki
1 łyżka
3 sztuki
250 gramów
5 sztuk
1 szklanka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
0.5 sztuki
600 gramów
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę, rozdrobnij czosnek, podsmaż je na łyżce oliwy, dodaj mięso mielone.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, a papryki w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Rozpuść kostkę rosołową w połowie szklanki gorącej wody, uzyskanym wywarem podlej mięso na patelni, duś całość 15 minut.
Krok 4
Pod koniec duszenia dopraw całość sola i pieprzem, dodaj przecier pomidorowy. Powstałym farszem napełnij rurki cannelonni.
Krok 5
Wyciśnij sok z połowy cytryny. Przygotuj sos - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę (cały czas mieszając), wlej szklankę mleka (nie dopuść do zważenia mleka), dodaj sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i carry.
Krok 6
Powstały sos wlej do żaroodpornego naczynia, ułóż na nim rurki makarony, całość polej sokiem pomidorowym tak, aby makaron pozostał przykryty, posyp żółtym serem
Krok 7
Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej