Cannelloni z farszem mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z farszem mięsnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

600 gramów

0.5 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

5 sztuk

250 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę, rozdrobnij czosnek, podsmaż je na łyżce oliwy, dodaj mięso mielone.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, a papryki w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Rozpuść kostkę rosołową w połowie szklanki gorącej wody, uzyskanym wywarem podlej mięso na patelni, duś całość 15 minut.

Krok 4

Pod koniec duszenia dopraw całość sola i pieprzem, dodaj przecier pomidorowy. Powstałym farszem napełnij rurki cannelonni.

Krok 5

Wyciśnij sok z połowy cytryny. Przygotuj sos - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę (cały czas mieszając), wlej szklankę mleka (nie dopuść do zważenia mleka), dodaj sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i carry.

Krok 6

Powstały sos wlej do żaroodpornego naczynia, ułóż na nim rurki makarony, całość polej sokiem pomidorowym tak, aby makaron pozostał przykryty, posyp żółtym serem

Krok 7

Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej