
Składniki
400 gramów
8 sztuk
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
3 łyżki
25 gramów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
10 mililitrów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plastry. Podsmaż mielone mięso na oleju, po czym dodaj cebulę, pieczarki, kukurydzę, oregano oraz tymianek.

Krok 2
Do podsmażonych składników dodaj sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3
Oddzielnie przygotuj sos beszamelowy: na maśle podsmaż lekko mąkę, następnie stopniowo dodawaj mleko tak, aby sos nie był za gęsty.

Krok 4
W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian nieugotowane płaty makaronowe, sos mięsny, brokuły oraz paprykę i polewaj sosem beszamelowym. Czynność powtórz jeszcze raz.

Krok 5
Na koniec połóż makaron, posyp całość startym serem i polej sosem beszamelowym.

Krok 6
Gotową lasagne pozwól udekorować dziecku - za pomocą papryki, pomidora i oliwek może ułożyć portret kota. Następnie wstaw lasagne do piekarnika ustawionego na 180° C, na około 25-30 minut. Podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne z pieczarkami
Delikatne mięso cielęce, pachnące pieczarki w sosie i zapieczony ser, który rozpływa się w ustach, to kompozycja, którą przygotujesz na wiele okazji. Przyrządzanie lasagne z pieczarkami zacznij od pokrojenia składników – cebulę podziel w kostkę, a pieczarki w plastry. Następnie podsmaż mielone mięso cielęce i dodaj do niego cebulę, pieczarki i kukurydzę, po czym dopraw je oregano oraz tymiankiem. Potem dodaj sos do lasagne – gotuj kilka minut do momentu, aż zgęstnieje. W oddzielnym garnku przygotuj sos beszamelowy – sprawi on, że makaron nie będzie suchy. Żeby przyrządzić sos, podsmaż mąkę, dodaj mleko, wymieszaj i sprawdź, czy całość nie jest zbyt gęsta. Teraz w naczyniu żaroodpornym ułóż surowe płaty makaronowe, mięsny farsz, brokuły oraz paprykę, po czym polej sosem beszamelowym. Na wierzchu znowu ułóż makaron i pozostałe składniki. Zakończ płatami do lasagne, a wierzch posyp startym żółtym serem albo pokrojoną mozzarellą. Na koniec wystarczy tylko włożyć potrawę do nagrzanego piekarnika i zapiec. Przygotuj lasagne z pieczarkami według naszego przepisu i podawaj je na wiele okazji.