
Składniki
400 gramów
8 sztuk
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
3 łyżki
25 gramów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
10 mililitrów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plastry. Podsmaż mielone mięso na oleju, po czym dodaj cebulę, pieczarki, kukurydzę, oregano oraz tymianek.

Krok 2
Do podsmażonych składników dodaj sos w słoiku Spaghetti bolognese Knorr i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3
Oddzielnie przygotuj sos beszamelowy: na maśle podsmaż lekko mąkę, następnie stopniowo dodawaj mleko tak, aby sos nie był za gęsty.

Krok 4
W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian nieugotowane płaty makaronowe, sos mięsny, brokuły oraz paprykę i polewaj sosem beszamelowym. Czynność powtórz jeszcze raz.

Krok 5
Na koniec połóż makaron, posyp całość startym serem i polej sosem beszamelowym.

Krok 6
Gotową lasagne pozwól udekorować dziecku - za pomocą papryki, pomidora i oliwek może ułożyć portret kota. Następnie wstaw lasagne do piekarnika ustawionego na 180° C, na około 25-30 minut. Podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Lasagne z pieczarkami
Lasagne z pieczarkami
Delikatne mięso cielęce, pachnące pieczarki w sosie i zapieczony ser, który rozpływa się w ustach, to kompozycja, którą przygotujesz na wiele okazji. Przyrządzanie lasagne z pieczarkami zacznij od pokrojenia składników – cebulę podziel w kostkę, a pieczarki w plastry. Następnie podsmaż mielone mięso cielęce i dodaj do niego cebulę, pieczarki i kukurydzę, po czym dopraw je oregano oraz tymiankiem. Potem dodaj sos do lasagne – gotuj kilka minut do momentu, aż zgęstnieje. W oddzielnym garnku przygotuj sos beszamelowy – sprawi on, że makaron nie będzie suchy. Żeby przyrządzić sos, podsmaż mąkę, dodaj mleko, wymieszaj i sprawdź, czy całość nie jest zbyt gęsta. Teraz w naczyniu żaroodpornym ułóż surowe płaty makaronowe, mięsny farsz, brokuły oraz paprykę, po czym polej sosem beszamelowym. Na wierzchu znowu ułóż makaron i pozostałe składniki. Zakończ płatami do lasagne, a wierzch posyp startym żółtym serem albo pokrojoną mozzarellą. Na koniec wystarczy tylko włożyć potrawę do nagrzanego piekarnika i zapiec. Przygotuj lasagne z pieczarkami według naszego przepisu i podawaj je na wiele okazji.





































