
Składniki
800 gramów
250 gramów
500 mililitrów
100 gramów
50 gramów
1 szczypta
300 gramów
4 sztuki
0.5 pęczka
null gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Mąkę podsmaż na maśle (należy uważać, aby masło się nie przypaliło, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa). Wlej mleko, wymieszaj i podgrzej.
Krok 3
Zdejmij z ognia i dodaj 60 g startego żółtego sera, roztrzepane jajka i marchewkę. Wymieszaj i przypraw gałką muszkatołową, delikatem Knorr i pieprzem.
Krok 4
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę masy marchewkowej, przykryj makaronem, znów masą i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinien być makaron.
Krok 5
Całość posyp resztą startego sera. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 °C. Lasagne posyp posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej