
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki, cukinię oraz marchewkę pokrój w drobne kawałki.
Krok 2
Cebulę, czosnek oraz imbir posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Na patelnię dodaj pozostałe warzywa i wsyp zawartość opakowania Knorr. Smaż chwilę.
Krok 4
Wlej 200 ml wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 3 minuty.
Krok 5
Na koniec dodaj ugotowany makaron. Całość wymieszaj, wyłóż na półmisek i posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron po chińsku
Makaron po chińsku przygotowany według tego przepisu to doskonała propozycja na smaczny i szybki obiad. Takie danie sprawdzi się również w wersji mięsnej – wystarczy, że do wersji podstawowej dodasz pokrojone w kostki kawałki kurczaka. Tu wykorzystuje się przede wszystkim popularne warzywa, takie jak: cukinia, marchewka, czerwona i zielona papryka oraz cebula. Wszystkie jarzyny pokrój w kostkę. Potrzebny będzie także drobno posiekany czosnek i starty na tarce świeży korzeń imbiru, które należy podsmażyć chwilę na oliwie z oliwek, aby ich smak i zapach były bardziej intensywne. Następnie dodaj do nich cebulę, a potem wszystkie pozostałe warzywa. Na patelnię wlej trochę wody, która w trakcie smażenia połączy się z przyprawami oraz naturalnymi sokami warzyw, tworząc smaczny sos. Do warzyw na patelni dodaj ugotowany wcześniej makaron typu kolanka lub inny, np. świderki lub kokardki. Danie podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu, posypane startym żółtym serem, na przykład cheddarem. Skorzystaj z naszego przepisu na makaron po chińsku. Smacznego!