Makaron po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

360 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

348 osób wydrukowało

Pobierz pdf

431 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, cukinię oraz marchewkę pokrój w drobne kawałki.

Krok 2

Cebulę, czosnek oraz imbir posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Na patelnię dodaj pozostałe warzywa i wsyp zawartość opakowania Knorr. Smaż chwilę.

Krok 4

Wlej 200 ml wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 3 minuty.

Krok 5

Na koniec dodaj ugotowany makaron. Całość wymieszaj, wyłóż na półmisek i posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron po chińskuMakaron po chińsku

Makaron po chińsku przygotowany według tego przepisu to doskonała propozycja na smaczny i szybki obiad. Takie danie sprawdzi się również w wersji mięsnej – wystarczy, że do wersji podstawowej dodasz pokrojone w kostki kawałki kurczaka. Tu wykorzystuje się przede wszystkim popularne warzywa, takie jak: cukinia, marchewka, czerwona i zielona papryka oraz cebula. Wszystkie jarzyny pokrój w kostkę. Potrzebny będzie także drobno posiekany czosnek i starty na tarce świeży korzeń imbiru, które należy podsmażyć chwilę na oliwie z oliwek, aby ich smak i zapach były bardziej intensywne. Następnie dodaj do nich cebulę, a potem wszystkie pozostałe warzywa. Na patelnię wlej trochę wody, która w trakcie smażenia połączy się z przyprawami oraz naturalnymi sokami warzyw, tworząc smaczny sos. Do warzyw na patelni dodaj ugotowany wcześniej makaron typu kolanka lub inny, np. świderki lub kokardki. Danie podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu, posypane startym żółtym serem, na przykład cheddarem. Skorzystaj z naszego przepisu na makaron po chińsku. Smacznego!