Makaron po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
409 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

413 osób wydrukowało

Pobierz pdf

541 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, cukinię oraz marchewkę pokrój w drobne kawałki.

Krok 2

Cebulę, czosnek oraz imbir posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Na patelnię dodaj pozostałe warzywa i wsyp zawartość opakowania Knorr. Smaż chwilę.

Krok 4

Wlej 200 ml wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 3 minuty.

Krok 5

Na koniec dodaj ugotowany makaron. Całość wymieszaj, wyłóż na półmisek i posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron po chińskuMakaron po chińsku

Makaron po chińsku przygotowany według tego przepisu to doskonała propozycja na smaczny i szybki obiad. Takie danie sprawdzi się również w wersji mięsnej – wystarczy, że do wersji podstawowej dodasz pokrojone w kostki kawałki kurczaka. Tu wykorzystuje się przede wszystkim popularne warzywa, takie jak: cukinia, marchewka, czerwona i zielona papryka oraz cebula. Wszystkie jarzyny pokrój w kostkę. Potrzebny będzie także drobno posiekany czosnek i starty na tarce świeży korzeń imbiru, które należy podsmażyć chwilę na oliwie z oliwek, aby ich smak i zapach były bardziej intensywne. Następnie dodaj do nich cebulę, a potem wszystkie pozostałe warzywa. Na patelnię wlej trochę wody, która w trakcie smażenia połączy się z przyprawami oraz naturalnymi sokami warzyw, tworząc smaczny sos. Do warzyw na patelni dodaj ugotowany wcześniej makaron typu kolanka lub inny, np. świderki lub kokardki. Danie podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu, posypane startym żółtym serem, na przykład cheddarem. Skorzystaj z naszego przepisu na makaron po chińsku. Smacznego!