Pomidorowy makaron z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

0.25 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

4 plastry

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Pomidory obierz, pokrój w kostkę i dodaj do czosnku. Duś na małym ogniu przez ok. 10-15 minut.

Krok 3

Dodaj tuńczyka, rozkrojone na połówki oliwki i kapary. Dopraw do smaku i duś jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Wymieszaj z ugotowanym makaronem i przełóż do natłuszczonego naczynia do zapiekania.

Krok 5

Przykryj plasterkami żółtego sera i piecz przez ok. 5-10 minut.

Krok 6

Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy makaron z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy makaron z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy makaron z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy makaron z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy makaron z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy makaron z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy makaron z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gyros w picie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej