
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
0.25 szklanki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
250 gramów
4 plastry
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Pomidory obierz, pokrój w kostkę i dodaj do czosnku. Duś na małym ogniu przez ok. 10-15 minut.
Krok 3
Dodaj tuńczyka, rozkrojone na połówki oliwki i kapary. Dopraw do smaku i duś jeszcze przez kilka minut.
Krok 4
Wymieszaj z ugotowanym makaronem i przełóż do natłuszczonego naczynia do zapiekania.
Krok 5
Przykryj plasterkami żółtego sera i piecz przez ok. 5-10 minut.
Krok 6
Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej