
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
0.25 szklanki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
250 gramów
4 plastry
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Pomidory obierz, pokrój w kostkę i dodaj do czosnku. Duś na małym ogniu przez ok. 10-15 minut.
Krok 3
Dodaj tuńczyka, rozkrojone na połówki oliwki i kapary. Dopraw do smaku i duś jeszcze przez kilka minut.
Krok 4
Wymieszaj z ugotowanym makaronem i przełóż do natłuszczonego naczynia do zapiekania.
Krok 5
Przykryj plasterkami żółtego sera i piecz przez ok. 5-10 minut.
Krok 6
Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























