Makaron z tuńczykiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

250 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj przez 5 minut, żeby zachował twardość

Krok 2

Podsmaż na patelni cebulę, cukinię poprzednio pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Przełóż warzywa do miseczki.

Krok 3

Zagotuj na dużej patelni 250 mililitrów wody z mlekiem i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Dodaj do sosu makaron i podsmażone warzywa. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje i makaron zrobi się miękki.

Krok 5

Dodaj odcedzonego tuńczyka i mieszaj przez chwilę wszystkie składniki. Danie podawaj jak najszybciej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z tuńczykiem i cukiniąMakaron z tuńczykiem i cukinią

Jeśli zastanawiasz się, co przygotować na obiad lub kolację, koniecznie wypróbuj przepis na makaron z tuńczykiem i cukinią. Sekret tej potrawy tkwi w sosie – wystarczy, że na patelni zagotujesz wodę z mlekiem, a następnie dodasz zawartość opakowania Fix Spaghetti Carbonara. Smak dania jeszcze bardziej wzbogacisz, dodając do makaronu ulubione warzywa, np. podsmażone plasterki cukinii, czerwonej papryki oraz cebuli. Podsmażone warzywa oraz makaron połącz z przygotowanym uprzednio sosem i gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a makaron zrobi się miękki. Na koniec dodaj kawałki odcedzonego tuńczyka i wszystko dokładnie wymieszaj. Gotowy makaron posyp startym serem i udekoruj posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem. Pamiętaj, że przepis możesz w prosty sposób zmodyfikować, np. dodając do makaronu również inne składniki – doskonale sprawdzą się m.in. oliwki, pomidory, a nawet kukurydza. Pobierz listę niezbędnych produktów i przygotuj smaczny makaron z tuńczykiem i cukinią. Koniecznie według naszego przepisu.