Składniki
50 gramów
null
null
2 sztuki
0.5 opakowania
10 sztuk
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 2
Krewetki oraz fasolkę zalej wrzątkiem i osusz.
Krok 3
Na rozgrzanym maśle podsmaż cały ząbek czosnku, a następnie dodaj oliwę, krewetki i fasolkę. Smaż, do czasu gdy fasolka zmięknie i dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.
Krok 4
Dorzuć ugotowany makaron i pokrojone na ćwiartki pomidory. Danie przełóż na talerze i posyp startym parmezanem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej