Casareccia z krewetkami i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Casareccia z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

null

null

2 sztuki

0.5 opakowania

10 sztuk

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 2

Krewetki oraz fasolkę zalej wrzątkiem i osusz.

Krok 3

Na rozgrzanym maśle podsmaż cały ząbek czosnku, a następnie dodaj oliwę, krewetki i fasolkę. Smaż, do czasu gdy fasolka zmięknie i dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.

Krok 4

Dorzuć ugotowany makaron i pokrojone na ćwiartki pomidory. Danie przełóż na talerze i posyp startym parmezanem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej