Casareccia z krewetkami i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Casareccia z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 gramów

null

null

2 sztuki

0.5 opakowania

10 sztuk

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 2

Krewetki oraz fasolkę zalej wrzątkiem i osusz.

Krok 3

Na rozgrzanym maśle podsmaż cały ząbek czosnku, a następnie dodaj oliwę, krewetki i fasolkę. Smaż, do czasu gdy fasolka zmięknie i dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.

Krok 4

Dorzuć ugotowany makaron i pokrojone na ćwiartki pomidory. Danie przełóż na talerze i posyp startym parmezanem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej