
Składniki
50 gramów
null
null
2 sztuki
0.5 opakowania
10 sztuk
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 2
Krewetki oraz fasolkę zalej wrzątkiem i osusz.
Krok 3
Na rozgrzanym maśle podsmaż cały ząbek czosnku, a następnie dodaj oliwę, krewetki i fasolkę. Smaż, do czasu gdy fasolka zmięknie i dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.
Krok 4
Dorzuć ugotowany makaron i pokrojone na ćwiartki pomidory. Danie przełóż na talerze i posyp startym parmezanem
Przepisy w Waszym wykonaniu
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej