
Składniki
50 gramów
null
null
2 sztuki
0.5 opakowania
10 sztuk
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 2
Krewetki oraz fasolkę zalej wrzątkiem i osusz.
Krok 3
Na rozgrzanym maśle podsmaż cały ząbek czosnku, a następnie dodaj oliwę, krewetki i fasolkę. Smaż, do czasu gdy fasolka zmięknie i dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.
Krok 4
Dorzuć ugotowany makaron i pokrojone na ćwiartki pomidory. Danie przełóż na talerze i posyp startym parmezanem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej