Casareccia z krewetkami i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Casareccia z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 gramów

null

null

2 sztuki

0.5 opakowania

10 sztuk

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 2

Krewetki oraz fasolkę zalej wrzątkiem i osusz.

Krok 3

Na rozgrzanym maśle podsmaż cały ząbek czosnku, a następnie dodaj oliwę, krewetki i fasolkę. Smaż, do czasu gdy fasolka zmięknie i dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.

Krok 4

Dorzuć ugotowany makaron i pokrojone na ćwiartki pomidory. Danie przełóż na talerze i posyp startym parmezanem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Casareccia z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej