Smażony karp po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

404

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego karpia umyj i potnij w dzwonka. Skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut, aby przeszedł aromatem.

Krok 2

Jajka roztrzep widelcem.

Krok 3

Panieruj karpia w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Krok 4

Smaż na złoty kolor z obydwóch stron.

Krok 5

Przełóż karpia do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i zapiecz jeszcze przez 15 minut w temperaturze 150 stopni.

Krok 6

Karpia smażonego po polsku podawaj oprószonego płatkami masła i udekorowanego cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa rybna
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej