
Składniki
null
1 szklanka
null
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego karpia umyj i potnij w dzwonka. Skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut, aby przeszedł aromatem.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem.
Krok 3
Panieruj karpia w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Krok 4
Smaż na złoty kolor z obydwóch stron.
Krok 5
Przełóż karpia do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i zapiecz jeszcze przez 15 minut w temperaturze 150 stopni.
Krok 6
Karpia smażonego po polsku podawaj oprószonego płatkami masła i udekorowanego cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej