Smażony karp po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony karp po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego karpia umyj i potnij w dzwonka. Skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut, aby przeszedł aromatem.

Krok 2

Jajka roztrzep widelcem.

Krok 3

Panieruj karpia w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Krok 4

Smaż na złoty kolor z obydwóch stron.

Krok 5

Przełóż karpia do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i zapiecz jeszcze przez 15 minut w temperaturze 150 stopni.

Krok 6

Karpia smażonego po polsku podawaj oprószonego płatkami masła i udekorowanego cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej