Taramas - grecka sałatka z ikry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Taramas - grecka sałatka z ikry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

120 mililitrów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kromek zdejmij skórkę, a resztę namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na papkę.

Krok 2

Dodaj ikrę i wymieszaj razem na jednorodną masę. Z cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

Do chleba z ikrą dolewaj trochę soku, później trochę oliwy, mieszaj i tak, aż oba składniki się skończą.

Krok 4

Dodaj pieprz i wszystko wymieszaj. Wyłóż na talerzyk, udekoruj cytryną, oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej