
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
120 mililitrów
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kromek zdejmij skórkę, a resztę namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na papkę.
Krok 2
Dodaj ikrę i wymieszaj razem na jednorodną masę. Z cytryn wyciśnij sok.
Krok 3
Do chleba z ikrą dolewaj trochę soku, później trochę oliwy, mieszaj i tak, aż oba składniki się skończą.
Krok 4
Dodaj pieprz i wszystko wymieszaj. Wyłóż na talerzyk, udekoruj cytryną, oliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej