Taramas - grecka sałatka z ikry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Taramas - grecka sałatka z ikry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

120 mililitrów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kromek zdejmij skórkę, a resztę namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na papkę.

Krok 2

Dodaj ikrę i wymieszaj razem na jednorodną masę. Z cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

Do chleba z ikrą dolewaj trochę soku, później trochę oliwy, mieszaj i tak, aż oba składniki się skończą.

Krok 4

Dodaj pieprz i wszystko wymieszaj. Wyłóż na talerzyk, udekoruj cytryną, oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Taramas - grecka sałatka z ikry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej