Taramas - grecka sałatka z ikry

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

0

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kromek zdejmij skórkę, a resztę namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na papkę.

Krok 1

Dodaj ikrę i wymieszaj razem na jednorodną masę. Z cytryn wyciśnij sok.

Krok 1

Do chleba z ikrą dolewaj trochę soku, później trochę oliwy, mieszaj i tak, aż oba składniki się skończą.

Krok 1

Dodaj pieprz i wszystko wymieszaj. Wyłóż na talerzyk, udekoruj cytryną, oliwkami.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasteczka z maszynki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej