Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
120 mililitrów
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kromek zdejmij skórkę, a resztę namocz w wodzie, odciśnij i rozetrzyj na papkę.
Krok 2
Dodaj ikrę i wymieszaj razem na jednorodną masę. Z cytryn wyciśnij sok.
Krok 3
Do chleba z ikrą dolewaj trochę soku, później trochę oliwy, mieszaj i tak, aż oba składniki się skończą.
Krok 4
Dodaj pieprz i wszystko wymieszaj. Wyłóż na talerzyk, udekoruj cytryną, oliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej