
Składniki
null
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
35 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj filety śledziowe: opłucz je dokładnie w wodzie, osusz i pokrój w cienkie paski, po czym odłóż do miseczki.
Krok 2
W czasie, gdy filety się suszą, odsącz kiełki soi i zielony groszek z zalewy.
Krok 3
Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź je i pokrój w kostkę.
Krok 4
Przełóż filety ze śledzia do miski, dodaj kiełki soi, zielony groszek i jajka.
Krok 5
Do majonezu skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Całość połącz z sosem pietruszkowym i wymieszaj. Sałatkę dopraw pieprzem i podawaj schłodzoną, w małych miseczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































