Sałatka śledziowa z kiełkami soi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z kiełkami soi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

35 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj filety śledziowe: opłucz je dokładnie w wodzie, osusz i pokrój w cienkie paski, po czym odłóż do miseczki.

Krok 2

W czasie, gdy filety się suszą, odsącz kiełki soi i zielony groszek z zalewy.

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź je i pokrój w kostkę.

Krok 4

Przełóż filety ze śledzia do miski, dodaj kiełki soi, zielony groszek i jajka.

Krok 5

Do majonezu skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Całość połącz z sosem pietruszkowym i wymieszaj. Sałatkę dopraw pieprzem i podawaj schłodzoną, w małych miseczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej