Sałatka śledziowa z kiełkami soi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z kiełkami soi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

35 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj filety śledziowe: opłucz je dokładnie w wodzie, osusz i pokrój w cienkie paski, po czym odłóż do miseczki.

Krok 2

W czasie, gdy filety się suszą, odsącz kiełki soi i zielony groszek z zalewy.

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź je i pokrój w kostkę.

Krok 4

Przełóż filety ze śledzia do miski, dodaj kiełki soi, zielony groszek i jajka.

Krok 5

Do majonezu skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Całość połącz z sosem pietruszkowym i wymieszaj. Sałatkę dopraw pieprzem i podawaj schłodzoną, w małych miseczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z kiełkami soi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej