
Składniki
null
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
35 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj filety śledziowe: opłucz je dokładnie w wodzie, osusz i pokrój w cienkie paski, po czym odłóż do miseczki.
Krok 2
W czasie, gdy filety się suszą, odsącz kiełki soi i zielony groszek z zalewy.
Krok 3
Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź je i pokrój w kostkę.
Krok 4
Przełóż filety ze śledzia do miski, dodaj kiełki soi, zielony groszek i jajka.
Krok 5
Do majonezu skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Całość połącz z sosem pietruszkowym i wymieszaj. Sałatkę dopraw pieprzem i podawaj schłodzoną, w małych miseczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej