
Składniki
4 plastry
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój szynkę w kostkę, paprykę drobno posiekaj.

Krok 2
Wymieszaj dokładnie mleko i jajka. Wlej na patelnię i smaż na bardzo małym ogniu, do momentu, kiedy omlet lekko „urośnie”.

Krok 3
Dodaj szynkę, paprykę, skruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr i pieprz.

Krok 4
Złóż omlet na pół i smaż jeszcze przez chwilę - do czasu, gdy jajko całkowicie się zetnie. Podawaj na śniadanie z sokiem pomarańczowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Omlet z szynką i warzywami
Omlet z szynką to danie, które zachwyca smakiem. Możesz przygotować je w wielu wariantach, np. francuskim, angielskim czy włoskim. Ten z naszego przepisu wychodzi idealnie puszysty i smaczny! Skusisz się? Gwarantujemy, że efekty miło Cię zaskoczą. Omlet z warzywami urozmaici Twój codzienny jadłospis. Smacznego!
Dla kogo?
Dla fanów jajek w różnej postaci! Jeżeli należysz do tego grona, to omlet z warzywami, szynką i serem przypadnie Ci do gustu. Zestawiony z pysznymi składnikami nie ma sobie równych! Przepis na omlet z warzywami będzie również dobrą opcją dla osób lubiących szybkie rozwiązania w kuchni.
Na jaką okazję?
Omlet z szynką i warzywami to smaczne danie, które świetnie sprawdzi się jako ciepłe śniadanie. Wystarczy 15 minut, by pyszny posiłek znalazł się na Twoim talerzu. To takie proste! Omlet z warzywami i szynką idealnie sprawdzi się również jako smaczny lunch lub kolacja. Wystarczy, że zapakujesz go do pudełka i weźmiesz ze sobą do pracy.
Czy wiesz, że?
Pamiętaj, że ważne jest bardzo dokładne ubicie jajek na omlet z szynką i warzywami, żeby masa jajeczno-mleczna dobrze się napowietrzyła – dzięki temu potrawa nabierze delikatnej konsystencji i lekko urośnie podczas smażenia. Jajka i mleko wymieszaj za pomocą kuchennej rózgi i wlej na rozgrzaną patelnię. Smaż na małym ogniu, by jajka się ścięły, ale nie przypaliły.
Dla urozmaicenia:
Żeby całość się ścięła, zwiń omlet z szynką i warzywami i smaż go jeszcze przez chwilę, a na końcu ostrożnie zsuń na talerz. Podawaj go z dodatkiem sałatki albo ketchupem. Omlet z szynką i warzywami to świetny sposób na szybkie i pyszne danie. Sprawdź nasz przepis! Mamy nadzieję, że przyrządzanie apetycznych potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.