
Składniki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
30 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki podgotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Dymki posiekaj, pomidory pokrój w plasterki, a bekon w kostkę. Bazylię posiekaj.
Krok 3
Tłuszcz roztop, dodaj bekon, cebulę i ziemniaki.
Krok 4
Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i pieprzem i podsmaż do zrumienienia.
Krok 5
Jajka roztrzep, dodaj mleko, szczyptę pieprzu i bazylię i wylej na patelnię.
Krok 6
Na wierzch ułóż pomidorki. Podsmaż pod przykryciem, aż jajka się zetną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Omlet ziemniaczany z wędzonką
Zwykły omlet może zamienić się w przepyszny konkretny obiad. Puszysta konsystencja dania przypadnie do gustu każdemu łasuchowi. Połączenie jajek i mięsa to tradycja pochodząca prosto z Ameryki – tam tradycyjne śniadanie to jajecznica na bekonie. Zalewanie jajkami ziemniaków to z kolei pomysł hiszpański, gdzie w podobny sposób przygotowuje się frittatę. My proponujemy omlet na wędzonym boczku z ziemniakami i pomidorami. Danie wcale nie jest trudne w przygotowaniu, praca zajmuje około 40 minut, czyli mniej więcej tyle, ile tradycyjny obiad. Rodzinie na pewno zasmakuje taka zapiekanka. Prace zacznij od podsmażenia ziemniaków z boczkiem cebulką – gdy przybiorą rumiany kolor, wylej na patelnię roztrzepane jajka z mlekiem. Możesz dodać odrobinę świeżych ziół i innych przypraw. Podsmaż omlet przez chwilę, a następnie ułóż na wierzchu pokrojone w plastry pomidory. Przykryj patelnie, zmniejsz ogień i pozwól ściąć się całość. Uważaj jedynie by omlet nie przypalił się od spodu. Podawaj na gorąco.