Omlet z pieczarkami i szpinakiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
490 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
20 gramów
20 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pieczarki umyj, pokrój w plastry, ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Jaja wybij do miseczki, dopraw solą, pieprzem oraz papryką i roztrzep.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni, na oleju, podsmaż pieczarki i szpinak.
Krok 3
Wlej roztrzepane jaja i smaż pod przykryciem, na wolnym ogniu ok. 5 min. Gotowego omleta posyp tartym serem i zwiń w rulon.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Omlet z pieczarkami i szpinakiem
Kilka jajek zawsze dobrze jest mieć w lodówce. Potrzebujecie tylko dwóch, by przygotować kapitalny omlet dla jednej osoby. W sam raz, gdy planujecie posiłek w pojedynkę. Pozwólcie się przekonać, że kilka dodatków jest w stanie całkowicie odmienić oblicze tej znanej i popularnej potrawy. Ze szpinakiem i pieczarkami omlet staje się niebanalnym przysmakiem.
Dla kogo? Zdarza się, że na przygotowanie złożonych, wieloskładnikowych dań po prostu brakuje czasu albo energii. Nie jesteście skazani na przypadkowe przekąski. Omlet z pieczarkami i szpinakiem wyląduje na Waszych talerzach szybciej, niż moglibyście się spodziewać.
Na jaką okazję? Macie ochotę na ciepłe, ale wytrawne śniadanie? Postawcie na omlet z pieczarkami i szpinakiem! Świetnie sprawdza się również jako danie na kolację. Idealne rozwiązanie, gdy gotujecie tylko dla siebie i nie chcecie przyrządzać wielkiego garnka zupy albo gulaszu.
Czy wiesz, że? Pierwsze receptury omletów pojawiały się w kuchniach starożytnej Persji.
Dla urozmaicenia: W ramach serowego dodatku szczególnie polecamy cheddar lub gruyere.