Jogurt banoffee przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt banoffee

Autor: Anna Czermińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 gramów

100 gramów

5 gramów

10 gramów

2 gramy

150 gramów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jogurtu dodaj drobno posiekaną czekoladę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć płatki owsiane i posiekane migdały. Poczekaj 2-3 minuty, na koniec dodaj miód.

Krok 3

Granolę wyłóż na jogurt, a na wierzchu ułóż mus z ugniecionego banana i maliny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta czekoladowa
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej