Jogurt banoffee przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt banoffee

Autor: Anna Czermińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 gramów

100 gramów

5 gramów

10 gramów

2 gramy

150 gramów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jogurtu dodaj drobno posiekaną czekoladę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć płatki owsiane i posiekane migdały. Poczekaj 2-3 minuty, na koniec dodaj miód.

Krok 3

Granolę wyłóż na jogurt, a na wierzchu ułóż mus z ugniecionego banana i maliny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Dip z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej