Jajecznica z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
596 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

404 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte różyczki brokuł gotuj 3-4 minuty we wrzącej wodzie.

Jajecznica z brokułami - Krok 1

Krok 2

Jajka wymieszaj z serkiem topionym, dopraw pieprzem. Masę jajeczną dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.

Jajecznica z brokułami - Krok 2

Krok 3

Półplasterki cebuli zeszklij na oliwie. Dodaj masę jajeczną i brokuły. Smaż cały czas mieszając, aż jaja się zetną.

Jajecznica z brokułami - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Damian Kisielewicz

    Damian Kisielewicz , 04.09.2019

    Kobieta zadowolona!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Efejska

    Alicja Efejska , 12.02.2016

    Mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajecznica z brokułamiJajecznica z brokułami

Lubisz urozmaicać przepisy na popularne dania? Spróbuj jajecznicy z brokułami. To śniadanie mistrzów! Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez solidnej porcji dobrze przyrządzonych jajek. Kremowa i puszysta Jajecznica to najprostsze rozwiązanie, jednak od czasu do czasu pozwól sobie na coś więcej. Przyrządzenie jajecznicy z brokułami nie zajmie ci wiele czasu, a jej smak będzie miłym urozmaiceniem. Wystarczą 3 - 4 minuty we wrzątku, a różyczki brokułów będą gotowe. Wrzuć je odcedzone na patelnię i smaż razem z jajkami. Aby twoja jajecznica miała kremową konsystencję dodaj do niej także jeden serek topiony. Dodatkowo nada on potrawie ciekawego smaku. Jajecznicę dopraw wedle uznania pieprzem i solą. Tak przyrządzone jajka to ciekawy propozycja zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Spróbuj koniecznie!