
Składniki
8 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte różyczki brokuł gotuj 3-4 minuty we wrzącej wodzie.

Krok 2
Jajka wymieszaj z serkiem topionym, dopraw pieprzem. Masę jajeczną dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.

Krok 3
Półplasterki cebuli zeszklij na oliwie. Dodaj masę jajeczną i brokuły. Smaż cały czas mieszając, aż jaja się zetną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajecznica z brokułami
Lubisz urozmaicać przepisy na popularne dania? Spróbuj jajecznicy z brokułami. To śniadanie mistrzów! Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez solidnej porcji dobrze przyrządzonych jajek. Kremowa i puszysta Jajecznica to najprostsze rozwiązanie, jednak od czasu do czasu pozwól sobie na coś więcej. Przyrządzenie jajecznicy z brokułami nie zajmie ci wiele czasu, a jej smak będzie miłym urozmaiceniem. Wystarczą 3 - 4 minuty we wrzątku, a różyczki brokułów będą gotowe. Wrzuć je odcedzone na patelnię i smaż razem z jajkami. Aby twoja jajecznica miała kremową konsystencję dodaj do niej także jeden serek topiony. Dodatkowo nada on potrawie ciekawego smaku. Jajecznicę dopraw wedle uznania pieprzem i solą. Tak przyrządzone jajka to ciekawy propozycja zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Spróbuj koniecznie!