Jajecznica z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
596 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte różyczki brokuł gotuj 3-4 minuty we wrzącej wodzie.

Jajecznica z brokułami - Krok 1

Krok 2

Jajka wymieszaj z serkiem topionym, dopraw pieprzem. Masę jajeczną dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.

Jajecznica z brokułami - Krok 2

Krok 3

Półplasterki cebuli zeszklij na oliwie. Dodaj masę jajeczną i brokuły. Smaż cały czas mieszając, aż jaja się zetną.

Jajecznica z brokułami - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Damian Kisielewicz

    Damian Kisielewicz , 04.09.2019

    Kobieta zadowolona!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Efejska

    Alicja Efejska , 12.02.2016

    Mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajecznica z brokułamiJajecznica z brokułami

Lubisz urozmaicać przepisy na popularne dania? Spróbuj jajecznicy z brokułami. To śniadanie mistrzów! Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez solidnej porcji dobrze przyrządzonych jajek. Kremowa i puszysta Jajecznica to najprostsze rozwiązanie, jednak od czasu do czasu pozwól sobie na coś więcej. Przyrządzenie jajecznicy z brokułami nie zajmie ci wiele czasu, a jej smak będzie miłym urozmaiceniem. Wystarczą 3 - 4 minuty we wrzątku, a różyczki brokułów będą gotowe. Wrzuć je odcedzone na patelnię i smaż razem z jajkami. Aby twoja jajecznica miała kremową konsystencję dodaj do niej także jeden serek topiony. Dodatkowo nada on potrawie ciekawego smaku. Jajecznicę dopraw wedle uznania pieprzem i solą. Tak przyrządzone jajka to ciekawy propozycja zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Spróbuj koniecznie!