Jajecznica z pomidorami - statek na morzu sałaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z pomidorami - statek na morzu sałaty

Autor: Małgosia Żuczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko usmażyć na maśle do lubianej konsystencji, pod koniec dodać przekrojone na pół pomidory. Bułkę posmarować.

Krok 2

Na talerzu położyć umyte liście sałaty.

Krok 3

Na bułkę położyć jajecznicę. Pokroić ją dla wygody dziecka, a wszystko ułożyć na morzu sałaty. Zwykła jajecznica zachęci każdego niejadka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z pomidorami -  statek na morzu sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z pomidorami -  statek na morzu sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z pomidorami -  statek na morzu sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z pomidorami -  statek na morzu sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z pomidorami -  statek na morzu sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z pomidorami -  statek na morzu sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z pomidorami -  statek na morzu sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z pomidorami -  statek na morzu sałaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej