Jajecznica z pomidorami - statek na morzu sałaty
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko usmażyć na maśle do lubianej konsystencji, pod koniec dodać przekrojone na pół pomidory. Bułkę posmarować.
Krok 2
Na talerzu położyć umyte liście sałaty.
Krok 3
Na bułkę położyć jajecznicę. Pokroić ją dla wygody dziecka, a wszystko ułożyć na morzu sałaty. Zwykła jajecznica zachęci każdego niejadka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej