Jajecznica ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica ze szczypiorkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 sztuki

50 gramów

50 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbij do dużej miski.

Krok 2

Dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Krok 3

Wsyp mąkę, dodaj sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Smalec rozgrzej na patelni, a następnie wlej na niego rozgrzane jajka. Smaż około 5 minut, ciągle mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej