
Składniki
null
null
4 sztuki
50 gramów
50 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wbij do dużej miski.
Krok 2
Dodaj drobno posiekany szczypiorek.
Krok 3
Wsyp mąkę, dodaj sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Smalec rozgrzej na patelni, a następnie wlej na niego rozgrzane jajka. Smaż około 5 minut, ciągle mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej