Jajecznica ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica ze szczypiorkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 sztuki

50 gramów

50 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbij do dużej miski.

Krok 2

Dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Krok 3

Wsyp mąkę, dodaj sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Smalec rozgrzej na patelni, a następnie wlej na niego rozgrzane jajka. Smaż około 5 minut, ciągle mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej