Jajecznica z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

221 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmąć jajka, dopraw je pieprzem.

Jajecznica z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pomidora sparz we wrzątku, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Jajecznica z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozpuść masło*, wylej jajka, po czym dodaj pomidory.

Jajecznica z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dopraw skruszona Mini kostką Smażona cebula Knorr. Jajecznicę podsmażaj, cały czas mieszając. Następnie podawaj. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.

Jajecznica z pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Oskar Tatyga

    Oskar Tatyga

    Było mniam :D chociaz oddałem jeszcze szynke

    Odpowiedz Odpowiedz

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajecznica z pomidoramiJajecznica z pomidorami

Jajecznica jest symbolem kuchni studenckiej i mało wyszukanej. Kojarzona jest z osobami, które niezbyt pewnie czują się w kuchni i niewiele potrafią ugotować. A to stereotyp, bo przygotowanie wyśmienitej jajecznicy to wielka sztuka. Podpowiemy ci, co zrobić, aby jajecznica stała się główną bohaterką śniadania mistrzów. Proponujemy ci, aby nie poprzestawać na jajkach jako jedynym składniku jajecznicy. Doskonale nadają się do niej słodko-kwaśne pomidory, które przełamują neutralny smak smażonych jajek. Wystarczy obranego ze skórki pomidora podzielić na cząstki i dodać do tradycyjnie przygotowywanej jajecznicy. Jeśli chcesz, aby twoje danie było jeszcze bardziej aromatyczne, nie zapomnij o cebulce lub mini kostkach cebulowych Knorr. Efekt wizualny na talerzu pomoże ci osiągnąć kompozycja jajecznicy z pomidorami ze świeżymi kawałkami tego warzywa i kilkoma tostami. Takie śniadanie to wspaniały początek dnia. Smacznego!