Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmąć jajka, dopraw je pieprzem.
Krok 2
Pomidora sparz we wrzątku, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Krok 3
Na patelni rozpuść masło*, wylej jajka, po czym dodaj pomidory.
Krok 4
Dopraw skruszona Mini kostką Smażona cebula Knorr. Jajecznicę podsmażaj, cały czas mieszając. Następnie podawaj. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajecznica z pomidorami
Jajecznica jest symbolem kuchni studenckiej i mało wyszukanej. Kojarzona jest z osobami, które niezbyt pewnie czują się w kuchni i niewiele potrafią ugotować. A to stereotyp, bo przygotowanie wyśmienitej jajecznicy to wielka sztuka. Podpowiemy ci, co zrobić, aby jajecznica stała się główną bohaterką śniadania mistrzów. Proponujemy ci, aby nie poprzestawać na jajkach jako jedynym składniku jajecznicy. Doskonale nadają się do niej słodko-kwaśne pomidory, które przełamują neutralny smak smażonych jajek. Wystarczy obranego ze skórki pomidora podzielić na cząstki i dodać do tradycyjnie przygotowywanej jajecznicy. Jeśli chcesz, aby twoje danie było jeszcze bardziej aromatyczne, nie zapomnij o cebulce lub mini kostkach cebulowych Knorr. Efekt wizualny na talerzu pomoże ci osiągnąć kompozycja jajecznicy z pomidorami ze świeżymi kawałkami tego warzywa i kilkoma tostami. Takie śniadanie to wspaniały początek dnia. Smacznego!