Jajecznica z fetą - z serem feta: przepis na maśle | Przepisy.pl pixel

Jajecznica z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
846 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

516 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser feta w kostkę. 

Krok 2

Rozmąć jaja. Wkrusz do nich przyprawę w mini kostkach Knorr, dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr

Krok 3

Dodaj ser feta do masy jajecznej. 

Krok 4

Na patelni rozgrzej masło. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Smaż całość przez kilka minut.

3

Opinie o przepisie

  • wiki_dz

    wiki_dz , 21.01.2021

    Pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Fijołek

    Magdalena Fijołek , 12.12.2020

    Proste, szybkie. Smaczna odmiana jajecznicy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    I już wiem na co zużyc całe opakowanie fety :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajecznica z serem fetaJajecznica z serem feta

Jajecznica to jedno z najbardziej znanych dań śniadaniowych. Swoją popularność zawdzięcza nie tylko nieskomplikowanemu przepisowi, ale także wielu możliwościom podania. Można ją przygotować z samych jajek i przypraw, z dodatkiem boczku i podsmażonej cebuli, a także z papryką czy szpinakiem. Wypróbuj przepis na jajecznicę z serem feta i przekonaj się, jak wspaniale smakuje. Na początek, zanim wlejesz jajka na patelnię, roztrzep je dokładnie za pomocą rózgi, dzięki czemu uzyskają odpowiednią konsystencję. Dopraw je według uznania i dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Wybierz jego tłustą lub półtłustą wersję – obie sprawdzą się równie dobrze. Podsmażaj całość przez chwilę, mieszając od czasu do czasu, aby jajka nie przywarły do patelni. Gotową jajecznicę posyp świeżymi ziołami albo szczypiorkiem. Równie dobrze skomponuje się: koperek, bazylia lub pietruszka. Gorącą jajecznicę podawaj z pomidorkami koktajlowymi i ulubionym pieczywem. Takie śniadanie z pewnością będzie idealnym początkiem dnia.