
Składniki
200 gramów
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser feta w kostkę.
Krok 2
Rozmąć jaja. Wkrusz do nich przyprawę w mini kostkach Knorr, dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Dodaj ser feta do masy jajecznej.
Krok 4
Na patelni rozgrzej masło. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Smaż całość przez kilka minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajecznica z serem feta
Jajecznica to jedno z najbardziej znanych dań śniadaniowych. Swoją popularność zawdzięcza nie tylko nieskomplikowanemu przepisowi, ale także wielu możliwościom podania. Można ją przygotować z samych jajek i przypraw, z dodatkiem boczku i podsmażonej cebuli, a także z papryką czy szpinakiem. Wypróbuj przepis na jajecznicę z serem feta i przekonaj się, jak wspaniale smakuje. Na początek, zanim wlejesz jajka na patelnię, roztrzep je dokładnie za pomocą rózgi, dzięki czemu uzyskają odpowiednią konsystencję. Dopraw je według uznania i dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Wybierz jego tłustą lub półtłustą wersję – obie sprawdzą się równie dobrze. Podsmażaj całość przez chwilę, mieszając od czasu do czasu, aby jajka nie przywarły do patelni. Gotową jajecznicę posyp świeżymi ziołami albo szczypiorkiem. Równie dobrze skomponuje się: koperek, bazylia lub pietruszka. Gorącą jajecznicę podawaj z pomidorkami koktajlowymi i ulubionym pieczywem. Takie śniadanie z pewnością będzie idealnym początkiem dnia.




































