
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 sztuki
4 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wybij do kokilek, a natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2
Jogurt przełóż do miseczki, dodaj kostkę czosnkową i wyciśnij sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło i dodaj przyprawę do mięs Knorr. Podgrzewaj do momentu aż na patelni pojawią się bąbelki.

Krok 4
W małym garnku zagotuj wodę. Dodaj ocet i sól. Zamieszaj po środku aby powstał wir i dodaj powoli rozbite jajka. Gotuj ok. 3 min. Odcedź.

Krok 5
Na talerzu nałóż jogurt i ugotowane na miękko jajka. Całość polej masłem z przyprawą i posyp natką pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej