Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

114 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 łyżki

600 gramów

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżka

3 łyżki

2 sztuki

100 gramów

50 gramów

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz,umyj i przekrój na połówki. Następnie oprósz 1 łyżką przyprawy Knorr i skrop oliwą. Wymieszaj.

Krok 2

Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem, umieść w niej ziemniaki i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz około 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia dołóż pomidorki i oliwki.

Krok 3

Mięso pokrój na 4 równe steki w poprzek włókien. Następnie rozbij, tłuczkiem do mięsa, każdy z nich na cienkie sznycle.

Krok 4

Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr, a następnie maczaj w niej mięso. Do miseczki wybij jajka i rozkłóć je.

Krok 5

W osobnej misce wymieszaj tartą bułkę, parmezan, posiekaną natkę oraz pieprz. Zamarynowane kotlety obtocz równomiernie z obu stron w panierce, a następnie zanurz w jajku.

Krok 6

Opanierowane mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi młodymi ziemniakami i sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowy sznycel z młodymi ziemniakamiWołowy sznycel z młodymi ziemniakami

Sznycel wołowy podany z młodymi ziemniakami i sałatą to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przecież na uroczystym obiedzie królować musi danie, który wyróżnia się wśród zwykłych obiadów. Powinno być z rozmachem! Nie daj się dłużej namawiać!

Dla kogo?

Dla każdego, kto lubi czasem zaszaleć w kuchni i stworzyć obiad prosty, ale niebanalny. Dasz się skusić? Przepis na sznycel wołowy i pieczone młode ziemniaki zapewni Ci kulinarny sukces! 

Na jaką okazję?

Na uroczysty obiad, kiedy chcesz podać danie, które posmakuje każdemu. Zaserwuj gościom sznycel wołowy i młode ziemniaki z piekarnika, a pytania o przepis gwarantowane!

Czy wiesz, że?

Sznycle możemy przygotować z dowolnego mięsa. Jednak najbardziej znany jest sznycel wiedeński, przyrządzany z cielęciny, smażony na maśle.

Dla urozmaicenia

Wiesz już, jak zrobić sznycel wołowy? Wspaniale! Jeśli jednak chcesz podkręcić jego smak, usmaż go na klarowanym maśle. Będzie pyszny i delikatny!