PRZEPISY.PL
Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - autor: przepisy.pl

Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
84
osoby dodały do Mniamlisty
84
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • musztarda3 łyżki
  • jajka2 szt
  • Pomidorki cherry 100 g
  • czarne oliwki bez pestek50 g
  • pieprz czarny1 szczypta
  • oliwa do smażenia50 ml
  • Krok 1

    Ziemniaki obierz,umyj i przekrój na połówki. Następnie oprósz 1 łyżką przyprawy Knorr i skrop oliwą. Wymieszaj.
  • Krok 2

    Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem, umieść w niej ziemniaki i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz około 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia dołóż pomidorki i oliwki.
  • Krok 3

    Mięso pokrój na 4 równe steki w poprzek włókien. Następnie rozbij, tłuczkiem do mięsa, każdy z nich na cienkie sznycle.
  • Krok 4

    Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr, a następnie maczaj w niej mięso. Do miseczki wybij jajka i rozkłóć je.
  • Krok 5

    W osobnej misce wymieszaj tartą bułkę, parmezan, posiekaną natkę oraz pieprz. Zamarynowane kotlety obtocz równomiernie z obu stron w panierce, a następnie zanurz w jajku.
  • Krok 6

    Opanierowane mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi młodymi ziemniakami i sałatą.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

305
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie
7
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
2406
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
894
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe